"Henkilöauto tuli suoraan rekka-auton eteen suoralla tiellä" – Hollolan kuolonkolaria tutkitaan tappona, perheenisä surmasi itsensä ja vaimonsa

Poliisi epäilee miehen tappaneen vaimonsa ja itsensä kolarissa Hollolassa 0:14

Poliisi tutkii tappona Hollolassa eilen sattunutta kuolonkolaria. Hämeen poliisin mukaan on syytä epäillä, että henkilöautoa ajanut mies ajoi tahallaan rekan keulaan. Tulkintaa tukee kolarin toisena osapuolena olleen rekka-auton kuljettajan kertomus tapahtumista.

– Tahallisuus on voitu päätellä muun muassa rekka-auton kuljettajan havaintojen perusteella. Henkilöauto tuli suoraan rekka-auton eteen suoralla tiellä, tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisista kertoo.

Rekan kuljettaja yritti väistää, jonka seurauksena rekka kaatui ojaan. Kuljettaja pääsi itse pois ohjaamosta.

Alaikäiset lapset eivät olleet kyydissä

Poliisin mukaan kuljettajan aviopuoliso oli autossa vastentahtoisesti. Poliisi ei kuitenkaan kerro, miten nainen joutui autoon tai istuiko nainen auton etupenkillä.

– Tiedämme, että nainen oli vasten tahtoaan auton kyydissä, mutta emme avaa sitä, miksi näin oli ja mistä tiedämme sen.

Kolarissa kuolleella lahtelaisella avioparilla oli kaksi alaikäistä lasta. Lapset eivät olleet missään vaiheessa auton kyydissä. Poliisi ei kerro lasten tarkkaa ikää.

Turmassa kuollut mies ja nainen olivat kumpikin yli 30-vuotiaita. Poliisi ei avaa teon motiivia, vaikka sillä on siitä käsitys. 

– Olemme ehtineet jo puhuttaa jonkun verran ihmisiä tapauksen vuoksi. Todennäköisesti ei ole tarkoituksenmukaista kuulla lapsia ollenkaan, Lehtinen kertoo.

Alkoholin osuutta selvitetään

Poliisi selvittää tutkinnassa, oliko auto matkalla johonkin vai oliko kuljettajan tarkoituksena vain etsiä kohde, jota vastaan auton voisi ajaa.

Kolari sattui keskiviikkona hieman ennen yhtä alkuiltapäivästä Hollolassa valtatiellä 12. Nainen ja mies kuolivat heti tapahtumapaikalla.

Lehtisen mukaan autoa kuljettaneella miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa. Alkoholin osuutta kolariin selvitetään vielä.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä tappo ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lue myös:

    Uusimmat