Perheenisä surmasi itsensä ja vaimonsa ajamalla päin rekkaa – poliisi epäilee, että nainen oli autoon laitettaessa jo tajuton: "Voi jäädä ikuiseksi arvoitukseksi"

Poliisi epäilee miehen tappaneen vaimonsa ja itsensä kolarissa Hollolassa 0:14

Poliisi on edistynyt Hollolassa lokakuun lopussa tapahtuneen kuolonkolarin tutkinnassa. Poliisi epäilee, että henkilöautoa ajanut mies ajoi tahallaan rekan keulaan. Autoa ajaneen miehen lisäksi kolarissa kuoli hänen kyydissään ollut aviovaimo.

Poliisi kertoi jo tutkinnan alkuvaiheessa, että kuljettajan aviopuoliso oli autossa vastentahtoisesti. Nyt tutkinnassa on selvinnyt, että nainen oli tiettävästi tajuttomana autossa.

– Odottelemme vielä lausuntoja, mutta viitteitä siihen on, että nainen oli tajuton. Se voi jäädä ikuiseksi arvoitukseksi, miksi hän oli tajuton ja miten hän oli menettänyt tajuntansa, rikosylikomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisista kertoo.

Lähtivät kotoa liikkeelle

Poliisi ei ole vielä saanut tutkinnassa varmuutta siihen, missä nainen oli autossa.

Aviopari lähti automatkalle kotoaan, missä he olivat olleet kahdestaan. Kolarissa kuolleella lahtelaisella avioparilla oli kaksi alaikäistä lasta. Lapset eivät olleet missään vaiheessa auton kyydissä. Poliisi ei kerro lasten tarkkaa ikää.

Turmassa kuolleet mies ja nainen olivat kumpikin yli 30-vuotiaita.

Poliisi ei ole kuullut lapsia esitutkinnan aikana, mutta tutkinnassa on kuultu useita pariskunnan tunteneita ihmisiä. Poliisi ei kerro teon motiivia. 

– En lähde avaamaan sitä, koska molemmat ovat menehtyneet. Motiivi ja teon tausta on selvinnyt poliisille tuttujen kautta, mutta sitä ei ole syytä avata sen enempää, Lehtinen sanoo.

Miehellä ei ollut rikoshistoriaa

Taposta epäillyllä miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa eikä hän ole poliisille entuudestaan tuttu. Perheen sisällä ei myöskään ollut vireillä lähestymiskieltoa.

Kolari sattui lokakuun viimeisenä päivänä hieman ennen yhtä alkuiltapäivästä Hollolassa valtatiellä 12. Nainen ja mies kuolivat heti tapahtumapaikalla.

Kolarin tahallisuutta tukee toisena osapuolena olleen rekka-auton kuljettajan kertomus tapahtumista.

– Henkilöauto tuli suoraan rekka-auton eteen suoralla tiellä, Lehtinen kertoi tutkinnan alkuvaiheessa.

Rekan kuljettaja yritti väistää, jonka seurauksena rekka kaatui ojaan. Kuljettaja pääsi itse pois ohjaamosta.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä tappo ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lue myös:

    Uusimmat