Näin tuttavat kuvailevat miestä, joka ajoi itsensä ja vaimonsa päin rekkaa Hollolassa: "Oli sanonut, että nyt tulee muitakin ruumiita"

Mies tappoi itsensä ja vaimonsa kaahaamalla päin rekkaa Hollolassa – kuvat näyttävät nokkakolarin kamalat jäljet 0:56
Kuvat näyttävät Hollolan nokkakolarin kamalat jäljet.

Hollolan tappona tutkitun lokakuisen kuolonkolarin esitutkintamateriaali piirtää synkkää kuvaa perhe-elämästä, joka kriisiytyi isän ongelmien vuoksi siihen pisteeseen, että mies ajoi kolarin rekka-auton kanssa.

Vaimo oli mukana autossa turman hetkellä, todennäköisesti vastentahtoisesti. Pariskunnalta jäi orvoksi kaksi lasta. 

Mies ja nainen olivat noin kolmikymppinen aviopari. Poliisi tutki asiaa tappona ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta asia ei siirtynyt syyttäjälle, koska epäilty on kuollut.

Taustalla pitkäaikaiset mielenterveysongelmat

Rikoksesta epäillyllä miehellä oli mielenterveysongelmia, jotka synkistivät perheen elämää.

Hän ei aina pystynyt käymään töissä ja oli uhannut tappaa itsensä, jos hänen vaimonsa jättäisi hänet. Miehen appiukko kuvaili esitutkinnassa poliisille, että tytär oli hoitanut perheen koko talouden ja kodinhoidon.

Perheen tilanteesta oltiin lähipiirissä hyvin tietoisia, ja appiukkokin oli todistanut vävynsä itkevän lattialla ja tiesi tyttärensä olleen miehestään huolissaan.

Toisinaan tilanne kääntyi parempaan suuntaan, välillä pahempaan.

– [Nainen] kertoi minulle noin syyskuun lopulla, että [mies] on ruvennut sekoilemaan totaalisesti. [mies] oli sanonut, että nyt tulee muitakin ruumiita, isä kertoi.

Hän kuvaili vävynsä olleen saamaton ja kertoi joutuneensa keskustelemaan tämän kanssa kovinkin sanoin töiden tekemisestä.

Oli puhunut rekkakolarista vuosia

Miehen siskon mukaan mies oli ainakin kolmen vuoden ajan puhunut ihmisille ajavansa rekkaa päin.

– Olen käynyt [miehen] kanssa miljoonia kertoja keskusteluja siitä, että kuinka munattomana pidän sitä, että itsemurhaa tekevä sotkee siihen muita ihmisiä eli rekkakuskin, hän kertoi poliisille.

Selvää yksittäistä syytä teolle ei esitutkintapöytäkirjasta käynyt ilmi. Miehen sisko arvioi poliisin kuulusteluissa, että mies ei kestänyt ajatusta naisen menettämisestä.

– Oma ajatukseni on se, että [mies] on halunnut tappaa itsensä ja hän ei ole kestänyt ajatusta [naisen] menettämisestä, joten hän päätti ottaa [hänet] mukaan.

Ongelmista huolimatta nainen oli halunnut pysyä miehensä kanssa.

– [Nainen] on sanonut minulle, että nyt hän ei halua lähteä [miehen] luota, että hän rakastaa [miestään]. - - [Nainen] sanoi, ettei hän halua, että lapset ovat isättömiä, miehen sisko kertoi.

Rekan kuljettaja: "Auttoi, etten nähnyt auton sisällä olleita henkilöitä"

Rekan kuljettaja kertoi poliisille, että hänellä menee henkisesti tapahtuneesta huolimatta ”ihmeen hyvin”.

– Se varmasti auttaa, että en nähnyt auton sisällä olleita henkilöitä. Aluksi minulla oli vihan tunne, mutta se tunne meni nopeasti pois, hän kuvaili poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat