IL: Hollolan perhesurmassa kuollut nainen puhui puhelimessa vain puoli tuntia ennen autokolaria: "Tässä on tilanne päällä"

Poliisi epäilee miehen tappaneen vaimonsa ja itsensä kolarissa Hollolassa 0:14

Hollolan henkilöauton ja rekan välisessä kolarissa kuolivat henkilöautoa kuljettanut mies ja kyydissä istunut nainen. Iltalehti kertoo yksityiskohtia tapahtumista ennen surmaa esitutkintamateriaalin perusteella. 

Hollolassa valtatie 12:lla lokakuun viimeinen päivä sattuneessa autokolarissa menehtyi kaksi ihmistä. Henkilöauto ajoi rekan keulaan suoralla tiellä ja poliisi kertoi pian tapahtumien jälkeen epäilevänsä tapauksessa tappoa

Kolarissa kuolleelta mieheltä ja naiselta jäi kaksi alaikäistä lasta orvoksi.

Perhe riiteli kodissa ennen kolaria

Poliisi kertoi MTV Uutisille tammikuussa, että nainen oli ollut turma-autossa miehensä pakottamana. Ennen asunnosta poistumista perhe oli riidellyt kodissaan.

– Paikkatutkinnassa on löydetty merkkejä siitä, että asunnossa on ollut riitaisaa, ja että sieltä on sitten lähdetty.

– Riidasta ovat kertoneet asunnossa olevien tavaroiden paikat ja hajotettu omaisuus, rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoi MTV Uutisille tuolloin. 

Iltalehden mukaan asunnosta löytyi jonkin verran kamppailun jälkiä. Lisäksi naiselta oli jäänyt asunnolle käsilaukku ja silmälasit. 

– Talossa oli havaittavissa jonkinlaista epäjärjestystä, mutta varsinaisia kamppailun jäljiksi mahdollisesti tulkittavia ei ollut muualla kuin keittiössä, yksi korkea tuoli oli kaatuneena lattialla ja työtason sokkeli oli irronnut, sekä kodinhoitohuoneen ulko-oven edessä sisäpuolella, missä tavaraa ja mattoja oli kasaantunut oven eteen, esitutkintamateriaalissa kerrotaan.

"Tässä on tilanne päällä"

Iltalehti kertoo, että kolaripäivänä nainen oli lähtenyt työpaikaltaan hieman ennen puoltapäivää saatuaan puhelun mieheltään, joka oli sanonut, että hänellä on "pari asiaa tunnustettavana". Hieman myöhemmin kotona miehen työkaveri oli soittanut naiselle ja kertonut, ettei miestä ollut näkynyt töissä kahteen päivään.

– Ai ei oo ollut vai tänään töissä. Itse asiassa oon tässä (miehen nimi) kanssa kotona, et tässä on tilanne päällä, soittelen kun tilanne rauhoittuu, nainen oli kertonut puhelimeen, nainen oli esitutkintamateriaalin mukaan vastannut.

Työkaveri soitti puhelun vain reilu puoli tuntia ennen kuin hätäkeskus sai ilmoituksen kolarista.

Puhui päin rekkaa ajamisesta

Iltalehden mukaan poliisikuulusteluissa kävi ilmi, että mies oli puhunut yhdelle sukulaisistaan ainakin kolmen vuoden ajan ajatuksistaan ajaa päin rekkaa. Lisäksi naisen käytöksen kerrottiin muuttuneen totisemmaksi. Mies oli saanut luvan naiselta seurata hänen liikkeitään kännykän paikannustoiminnon avulla ja asentaa perheen kotiin valvontakameran.

MTV Uutisten tietojen mukaan hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa eikä pariskunta ollut hakenut esimerkiksi avioeroa.

Lue myös:

    Uusimmat