HJK kovaan vierasvoittoon – päävalmentaja hehkutti tuliseen paikkaan joutunutta nuorukaista: "Tästä tuli sankaritarina"

Tiistaina jalkapallon miesten Mestarien liigan karsinnoissa norjalaisen Molden kaatanut HJK joutui pahoihin ongelmiin liigakentillä sarjakärki SJK:n vieraana, mutta Klubi selvitti haasteensa ja nappasi voitoin maalein 2–1.

SJK hallitsi ensimmäistä vajaata tuntia mielin määrin. Kotijoukkue vei avausjakson 1–0, ja laukaukset merkittiin SJK:lle peräti 6–0. HJK pääsi ensimmäistä kertaa vastustajan boksiin vasta hetki ennen 40. minuutin täyttymistä.

SJK hallitsi myös toisen jakson alkua, mutta vieraat tulivat varkain tasoihin 55. minuutilla Bojan Radulovicin osumalla ja viisi minuuttia myöhemmin ohi Anthony Olusanyan maalilla.

HJK sai heti ottelun alussa huonoja uutisia, kun maalivahti Dejan Iliev jätti kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen astui 18-vuotias debytantti Alex Ramula, joka nousi Klubin suurimpien sankarien joukkoon.

– Hieman mietin, miten nuoren pojan pää kestää, mutta tästä tuli hieno sankaritarina, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi Ramulan huippupelistä.

– Vedimme ensimmäisen puoliajan vihkoon, emme päässeet peliin mukaan ollenkaan. Olen todella ylpeä siitä, miten uskomattomasti tämä jengi venyi.

SJK sai lopussa vielä vahvan paineen HJK:n Perparim Hetemaj’n otettua punaisen kortin ja jouduttuaan suihkuun, mutta isännät joutuivat pettymään kerta toisensa jälkeen.

HJK pelaa seuraavaksi taas eurokentillä, kun joukkue kohtaa ensi viikolla Molden vieraissa. Korkeakunnas ei vielä osannut sanoa, ovatko Iliev ja ykkösvahti Jesse Öst pelikuntoisia ensi viikolla.