Hiusstylisti vinkkaa: Näin saat sähköiset hiukset kuriin

Säät viilentyvät ja viima voimistuu. Jokainen nainen tietää, että etenkin juuri säiden viilentyessä hiukset tulevat todella sähköisiksi ja pörröisiksi. Onneksi hiusstylisti Taavi Vuokkovaara kertoo MTV Lifestylen lukijoille muutamia vinkkejä tämän ongelman päihittämiseksi.

Dynastia-hiussalongin omistaja Taavi Vuokkovaara on vuosien varrella nähnyt ammattinsa vuoksi paljon erilaisia hiustyylejä ja hiuslaatuja. Hän tietää, että etenkin aina säiden viilentyessä hiukset tuntuvat sähköisiltä ja kovin pörröisiltä.

Mikä auttaa peittoamaan tämän inhottavan vaivan?

– Hiuksille tarkoitetut öljyt auttavat, mies aloittaa

– Jos olet muotoilut hiukset jollain lämmöllä, niin hiukset saattavat silti jäädä hieman pörröisiksi. Tällöin hiuksiin kannattaa laittaa näitä öljyjä.

Mies kuitenkin muistuttaa, että öljyjä kannattaa levittää vain latvaan, eikä tyveen. Öljy kannattaa myös ensiksi hieroa kämmeniin, ettei hiuksiin ajaudu hurjan paljon öljyä vain yksittäisiin kohtiin.

Öljyjen lisäksi hiuksia kannattaa myös pestä entistä harvemmin.

– Hiuksia kannattaa pestä harvemmin, koska niiden pesu rasittaa hiusta ja myös avaa hiusta, joka lisää sähköisyyttä entisestään, Vuokkovaara kertoo.

Hiukset sisältävät keratiinia, joka on hiuksia siloittava ja pörröisyyttä poistava proteiini. Osa hiusten hoitotuotteista sisältää myös tätä keratiinia, joten myös sellaisia tuotteita voi hyödyntää sähköisyyden hillitsemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat