Historialliseen saavutukseen yltänyt suomalaisvahti Ruotsin mestariksi – tämä suoritus sai jopa Dominik Hasekin innostumaan

Suomalaisvahti Emil Larmilta todellinen pantteriloikka 1:37
Katso videolta Emil Larmin torjunta.

Växjö juhlii jääkiekon Ruotsin mestaruutta. Se voitti viidennessä finaalissa Skellefteån 3-0 ja vei sarjan voitoin 4-1. Växjön mestaruuden takuumies oli suomalaisvahti Emil Larmi, jonka otteet saivat kiekkolegenda Dominik Hasekinkin innostumaan.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin Larmilta todellinen huippupelastus, kun hän loikkasi viime hetkellä kiekon eteen. Suomalaisen suoritus sai myös hyväksynnän Hasekilta, joka näytti sosiaalisessa mediassa peukkua Larmille.

Larmi otti ratkaisevassa finaalissa 18 torjuntaa. Avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän loppusekunneille asti. Robert Rosen pääsi huudattamaan kotiyleisöä kuusi sekuntia ennen erän päätöstä. Växjö iski vielä kaksi osumaa tyhjään maaliin ja vei Ruotsin mestaruuden.

Suomalaisvahti pelasi pudotuspeleissä neljä nollapeliä. Larmin lisäksi mestaruutta pääsee suomalaisista juhlimaan puolustaja Miika Koivisto ja hyökkääjä Kalle Kossila, joka oli loukkaantumisen takia sivussa ratkaisevasta finaalista.

Mestaruus oli Växjölle sen seurahistorian neljäs. Ottelun jälkeisisissä juhlinnoissa koettiin upea hetki, kun yleisö huusi Larmin nimeä. Hänet myös julistettiin Stefan Livin nimeä kantavan palkinnon saajaksi. Se annetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle. Larmi on ensimmäinen maalivahti, joka voittaa palkinnon.

Katso pääkuvan videolta Hasekia innostuttanut Emil Larmin torjunta. Alla yleisön upea kunnianosoitus Larmille.

Upea hetki – ruotsalaisyleisö huusi suomalaisvahti Emil Larmin nimeä 0:32