Suitsutettu suomalaisvahti lähellä historiallista saavutusta Ruotsissa – tappion jälkeen kohahduttanut tempaus: "Osa minun tyyliäni"

Tämä on tv-torjunta! Emil Larmilta käsittämätön kaapaisu SHL-finaalissa 1:05
Larmilta on nähty finaaleissa toinen toistaan upeampia torjuntoja. Videolla yksi taianomainen pelastus.

Emil Larmi saattaa olla ensimmäinen maalivahti, joka pokkaa SHL:n pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon.

Larmi on ihastuttanut Växjön maalilla torjunnoillaan ja räiskyvällä pelillään. Kun Skellefteå voitti kolmannen finaalin jatkoajalla 3–2, kiehahti suomalaisvahdin päässä hetkellisesti, ja hän latasi mailansa päreiksi suutuksissaan.

– Tunteet kuuluvat jääkiekkoon, se on tässä parasta. Se oli vanha maila, enkä tarvinnut sitä enää. Joskus käy niin. Tuollainen on osa minun tyyliäni. Se ei ehkä anna kaikkein fiksuinta kuvaa, mutta joskus se toimii, Larmi sanoo Expressenille.

Tunteenpurkaus oli nollattu seuraavaan peliin, kun Larmi torjui neljännessä finaalissa Växjölle 4–1-voiton ja johdatti joukkueensa vain voiton päähän Ruotsin mestaruudesta.

Larmi on pelannut pudotuspeleissä loistavasti. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,5 ja 17 ottelussa suomalainen on pitänyt kolme nollapeliä. Torjunnat ovat vakuuttaneet Ruotsin jääkiekkokentän ja Larmille povataankin SHL:n pudotuspelien parhaalle myönnettävää Stefan Liv memorial -palkintoa 

Finaalivastustaja Skellefteå vyöryttää pelaajia maalille, mutta se ei ole horjuttanut suomalaisvahtia.

– Skellefteå yrittää selkeästi painaa tiiviisti maalille. Minä taas tykkään sellaisesta pelistä paljon. Pidän siitä, kun pelaajat vyöryvät päälle ja peli menee fyysiseksi, Larmi kertoo

– Kun kiekot viuhuvat ympäriinsä ja tunteet pääsevät valloilleen, minun on yksinkertaisempaa pelata parhaimmillani. Nautin siitä.

Larmi on nähty monta kertaa suuri hymy kasvoillaan pudotuspeleissä, kun maski on noussut otsalle pelitauoilla. Suomalainen on selkeästi nauttinut ajastaan Växjön tolppien välissä.

– Rakastan tätä, kun saa pelata kovaäänisillä areenoilla. Tämä on kaikkea, mistä pieni Emil Suomesta olisi voinut uneksia, Larmi sanoo.

Växjö ja Skellefteå pelaavat viidennen finaaliottelun maanantai-iltana klo 20.30 alkaen. Ottelu on katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat