Historiallinen näky Suomen vesillä taltioitui videolle – pullokuonodelfiineille etsitään nyt nimiä: Kasper, Jesper ja Joonatan vai kenties Tupu, Hupu ja Lupu?

1:34
Tässä se on – ensimmäinen ja ainutlaatuinen videokuva Kemiönsaaren edustalla viihtyvistä delfiineistä!

Kemiönsaaressa tehtiin viime viikolla harvinaisia havaintoja kolmesta pullokuonodelfiinistä, jotka polskivat merellä ilman huolen häivää.

MTV Uutiset kertoi, että keskiviikkona merenkulkija näki Taalintehtaan taajaman edustalla kolme pullokuonodelfiiniä. Puolestaan eilen samoilla seuduilla 13-vuotias Keeri Sjöblom näki delfiinit omasta keittiönikkunastaan ja sai taltioitua videolle todellisen harvinaisuuden.

– Istuin keittiönpöydän ääressä ja huomasin merellä jotain mustaa, joka nousi ja laski vedenpinnan yläpuolella, Keeri kertoi MTV Uutisille.

Tyttö juoksi rantaan ja huusi isänsä apuun veneelle. Isä Jan Sjöblom lähti tyttärensä kanssa veneellä kohti delfiinejä, jotka eivät näyttäneet pelästyvän veneilijöitä lainkaan. 

– Ne tulivat tosi lähelle meidän venettä ja vähän nousivat siinä vedenpinnan yläpuolelle, Keeri totesi.

"Hyvin harvinainen harhailija"

Valastutkija Olli Loisa kertoi aiemmin MTV Uutisille, että valokuvissa esiintyvät eläimet ovat hyvin todennäköisesti pullokuonodelfiinejä. Kohtaaminen on Loisan mukaan hyvin harvinainen Suomessa. Pullokuonodelfiinejä on havaittu Suomenlahdella vain kahdesti aiemmin, vuosina 1905 ja 1953.

– Tämä (pullokuonodelfiini) on hyvin harvinainen harhailija, Loisa totesi.

Pullokuonodelfiinit eivät tavallisesti viihdy Itämeren kylmissä vesissä. Loisan mukaan niillä olisi kuitenkin edellytyksiä elää pohjoisemmassakin esimerkiksi ravinnon saannin puolesta.

Mikä delfiinien nimeksi?

Harvinaisille vieraille tulee luonnollisesti keskiä myös nimet. MTV Uutisten Facebook-tilille jaetussa jutussa tiedusteltiin lukijoiden nimiehdotuksia.

Lukijat innostuivatkin ehdottamaan kolmikolle sopivia nimiä. Alla muutamia ehdotuksia:

- Kasper, Jesper ja Joonatan

- Niki, Näsi ja Delfi

- Tupu, Hupu ja Lupu

- Huli, Vili ja Vertti

- Ilo, Halo ja Valo

- Helmi, Viljo ja Onni

Mikä olisi mielestäsi paras nimi delfiinikolmikolle? Osallistu keskusteluun MTV Uutisten Facebook-sivulla!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja