Historiallinen ME vaarassa Timanttiliigassa – supertähdeltä salaperäinen lausunto

Mitä yleisurheilun MM-kisoista jäi käteen? Mika Järvinen analysoi tuloksia 7:22
Mika Järvinen niputti MM-kisat yhteen.

Florence Griffith-Joynerin naisten 200 metrin maailmanennätys on jo 35 vuotta vanha. Jamaikan Shericka Jacksonilla on erittäin hyvät mahdollisuudet siirtää se historiaan torstaina Timanttiliigassa.

Jamaikan Shericka Jackson jysäytti yleisurheilun Budapestin MM-kisoissa 200 metrillä hurjan pommin, kun hän pysäytti kellot aikaan 21,41, joka on maailman kaikkien aikojen tilaston toisiksi kovin tulos. Se jää vain seitsemän sadasosan päähän legendaarisen Florence Griffith-Joynerin maailmanennätyksestä 21,34, joka on jo 35 vuotta vanha.

Jackson osoitti MM-finaaliajallaan olevansa hurjan hyvässä kunnossa. Huomionarvoista on, että Budapestin finaali juostiin lähes tyynessä kelissä, kun virallinen tuulilukema näytti +0,1 metriä sekunnissa.

– Jos Zürichissä on kaksi metriä tai puolitoista metriäkin myötätuulta takana, on maailmanennätys mahdollinen, MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen sanoo.

– Jos on optimiolosuhteet, ja muuten samanlainen juoksu kuin Budapestissa, ME saatetaan nähdä.

Jamaikalainen paljasti MM-kullan jälkeen, että hän ei ollut aivan täydessä iskussa, vaikka juoksussa syntyikin järisyttävä aika. 

– Olin todella väsynyt. Oloni ei ollut sataprosenttinen, Jackson sanoi lehdistötilaisuudessa.

Jackson ei myöskään näyttänyt voittojuoksunsa jälkeen kovin tyytyväiseltä. Jamaikalaisen mystisten lausuntojen mukaan luvassa voi olla parempaa.

– Kirjoitin numerolappuuni kaksi aikaa, joista toinen oli 21,40, Jackson kertoi.

Mikä oli toinen kirjoittamasi aika?

– Näette kyllä, Jackson sanoi salaperäisesti.

Jackson on aikaisemminkin lähennellyt maailmanennätyslukemia. Eugenessa vuosi sitten Jackson kiisi 200 metriä aikaan 21,45, mikä on tällä hetkellä maailman kolmanneksi nopein tulos kautta aikojen. 

Jacksonin lisäksi Zürichissä voidaan nähdä maailmanennätysten hätyyttelyjä muissakin lajeissa, sillä mukana on liuta maailman huippuja. Seiväshypyssä Armand Duplantis voi hyvinkin hilata rimna ME-korkeuteen, kuten hän teki myös Budapestin MM-kisoissa. Sen lisäksi pitkillä matkoilla, eli naisten 3000 metrin esteissä ja miesten 5000 metrin kisassa, on hyvät mahdollisuudet huippuaikoihin jänisten avulla.

Suomalaisittain kisoissa saadaan jännittää Oliver Helanderin suorituksia keihäspaikalla, kun hän haastaa MM-ykkösen Neeraj Chopran sekä Budapestissa edelle heittäneet Julian Weberin ja Jakub Vadlejchin. Sen lisäksi naisten 4x100 metrin viestissä on mukana suomalainen viestinelikkö.

Zürichin Timanttiliigan kisan voi katsoa C Moresta.

Lue myös:

    Uusimmat