Hirmuliskot tanssivat Lux Korkeasaaressa – valotapahtumalla kerätään rahaa lumileopardeille

Lux Korkeasaari kerää varoja lumileopardeille 1:34
Lux Korkeasaari kerää varoja lumileopardeille

Korkeasaaren eläintarha on pukeutunut upeaan valopukuun lumileopardien suojelemiseksi.

Korkeasaari osallistuu manner-Helsingissä järjestettävään Lux-tapahtumaan omilla valoteoksillaan.

Jokaisesta Korkeasaareen ostetusta lipusta ja vuosikortilla tehdystä vierailusta menee yksi euro lumileopardien suojelemiseksi.

Uhanalainen lumileopardi on iso Keski-Aasian vuoristossa elävä kissaeläin. Sen yksilömäärän arvioiminen on vaikeaa, koska se on arka, elää suhteellisen harvasti ja vaikeakulkuisella ja syrjäisellä alueella. 2000-luvulla tehdyt arviot ovat vaihdelleet noin 3 900 ja 7 500 yksilön välillä.

Valoteokset kertovat villistä luonnosta

Lux Korkeasaaren valoteokset kertovat tarhan eläimistä ja ainutlaatuisesta luonnosta.

Esimerkiksi Antti PuumalaisenSaimaa Theme viittaa saimaannorppaan, joka on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Teoksen visuaalinen ilme koostuu valopikseleistä, joista jokainen edustaa yhtä saimaannorppayksilöä, joka vielä maapallolla elää.

Pekka Tavin ja Riku Souraman Hirmuliskodisko on puolestaan liskojen tanssiteos. Teoksessa leikitellään eri otusten ihmismäisillä tanssiliikkeillä.

– Hirmuliskot hävisivät miljoonia vuosia sitten, mutta tanssi on ikuista, Korkeasaari mainostaa teosta.

Tarhatiloja ei ole valaistu

Lux Helsingin ja Korkeasaaren teoksia voi käydä katsomassa vielä tänään sunnuntaina. 

Korkeasaaresta vihjataan, että eläintarhan asukkaat ovat parhaiten nähtävissä päivällä valoisan aikaan, sillä tarhatiloja ei ole valaistu. Tapahtuman valoteokset sen sijaan pääsevät oikeuksiinsa parhaiten illan hämärtyessä.

MTV Uutisten jututti Lux Korkeasaaren yleisöä lauantain kipakassa pakkasessa. Voit katsoa ihmisten kommentit jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat