Hiiri hyppäsi Arjan Mersun konepellille kesken ajomatkan ja pysytteli kyydissä 60 kilometriä – hiirikoira Täplä pöyristyi kyytiläisestä

Hiiri hyppäsi Arjan auton konepellille kesken ajomatkan matkustaen yhteensä 60 kilometriä: ”Kiljahdin ja kovaa” 0:45
Näin hiiri hyppäsi konepellin alta 80km/h vauhdista – katso hiiriä metsästävän Täplä-koiran ja jyrsijän kohtaaminen

Orimattilassa koettiin poikkeuksellinen tilanne, kun kesken ajomatkan kuskin eteen konepellille pomppasi yllättäen hiiri.

Autoa ajava Arja Merkkiniemi sekä Täplä-koira kokivat hämmentävän ajomatkan Orimattilassa, kun he saivat mukaansa uuden kyytiläisen.

– Kiljahdin ja kovaa. Vauhti oli 80km/h, joten ajattelin, että nyt pitää pysähtyä. Ei puhettakaan, että hiiri olisi lähtenyt pois. Siinä sitten körryyteltiin eteenpäin hidasta vauhtia.

Vaikka hiiri sai useita tilaisuuksia poistua konepelliltä, se ei suostunut jättämään kulkupeliään.

– Hiiri oli kyydissä yhteensä 60 kilometriä. Ei saatu sitä pois, joten voi olla, että se on edelleen siellä. Kyllä siinä alkoi nopeasti ensijärkytyksen jälkeen huvittamaan koko tilanne. Hiiri katsoi eteenpäin ja korvat lepattivat tuulessa kuin elokuvassa, nauraa Merkkiniemi.

Vaikea hetki hiiriä saalistavalle koiralle

Tilanne oli myös erikoinen kyydissä olevalle Täplä-koiralle, sillä koira on opetettu metsästämään hiiriä.

– Koiran ilme oli kerrassaan huvittava. Siinä ne olivat nenät vastakkain, eikä Täplä tiennyt, mitä olisi tehnyt. Ilme oli melko pöyristynyt.

Arja ikuisti kameralleen jälkikäteen, miten tarkkaavainen Täplä-koira merkkaa hiiren sijainnin auton moottorin päällä.

Vaikka kohtaaminen oli poikkeuksellinen, hiiret eivät ole Merkkiniemelle uusi tuttavuus.

– Kerran kävi autossa niin, että hiiri kipitti leveälahkeisista housuista sääriä pitkin ylös. Kyllä tuli kiire pysähtyä. Onneksi olin hiekkatiellä.

Hiiri elämänsä matkalla konepellillä. Täplä-koira työssään moottorin päällä merkkaamassa hiiren olinpaikan – katso erikoinen tilanne videolta.

Lue myös:

    Uusimmat