Orava keskeytti Suvin aamupalahetken – kurre täytti poskensa parvekeistuimen lampaantaljalla: "Se näytti pieneltä joulupukilta"

Orava keskeytti Suvin aamupalahetken – kurre täytti poskensa parvekeistuimen lampaantaljalla: ”Se näytti pieneltä joulupukilta” 0:31
Katso Suvin kuvaama video tilanteesta.

Orava nyppi lampaantaljasta pesäänsä pehmusteita.

Kangasalla Suvi Lehti oli aamupalapöydässä äitinsä luona, kun hän huomasi parvekkeella oravan touhuavan istuimen päällä olevan lampaantaljan parissa.

Orava nyppi suuhunsa taljasta karvoja irti.

– Se on semmoinen orava, joka käy usein siinä. Se tekee varmasti pesää, kun sillä on niin pyöreän näköinen maha, kertoo Lehti.

Orava ravasi useamman kerran parvekkeella keräämässä taljasta karvapalloja.

– Se näytti pieneltä joulupukilta, joka tekee itsellensä partaa, kuvailee Lehti.

Lehti epäilee oravalla olevan pesä läheisessä omenapuussa, sillä hänen tyttärensä oli nähnyt oravan vievän karvapalloja sinne.

Lampaantaljojen kohtalo ei harmita perhettä.

– Ne ovat vanhat lampaantaljat. Äitini mielestä on mielenkiintoista seurata sitä ja, että taljat menevät hyvään käyttöön.

Pehmusteet pesään

Birdlifen tiedottaja Jan Södersved kertoo MTV Uutisille, että useilla linnuilla eivät ole vielä pesänrakennustalkoot alkaneet, mutta oravat ovat jo aloittaneet rakentamisen.

– Monet koiranomistajat laittavat koirankarvoja ihan tietoisesti pihalle, jotta linnut voivat käyttää niitä pesän vuoraamiseen.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka orava nyppii poskensa täyteen lampaankarvaa!

Lue myös:

    Uusimmat