HIFK:ssa osattiin varautua tehosentterin pelikieltoon – sarja kammettava tasoihin ilman syöttökonetta: "Ei auta muuta kuin hyväksyä"

Jääkiekon SM-liiga lätkäisi Helsingin IFK:n Tommi Santalalle viiden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta Lahden Pelicansin Mikko Kousaan. IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan tärkeä pala joukkuetta on nyt sivussa.

Viisi ottelua on pitkä kakku etenkin pudotuspeleissä. Urheilujohtaja Salmelaisen mukaan IFK ottaa tuomion vastaan nöyrin mielin. 

– Viisi peliä tuli ja sillä mennään. Playoffeissa muu ei auta, pelit ovat tiuhaan. Ei auta muuta kuin hyväksyä ja keskittyä illan otteluun, Salmelainen kommentoi MTV Urheilulle.

Santala teki 59 runkosarjaottelussa tehot 13+26=39 ja oli joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja. IFK:ssa oli varauduttu sentterin pelikieltoon, kun tilanteen ilmoitettiin etenevän kurinpitoon.

– Nämä joutuu totta kai ottamaan huomioon, kun kuulimme, että tilanne meni kurinpitoon.

– Tommi on tärkeä pelaaja. Meillä on kuitenkin laaja materiaali, ja muiden pelaajien täytyy pystyä nostamaan tasoa entisestään ja ottaa roolia. Sitä myötä tarjoamme Tommille mahdollisuuden pelata tällä kaudella.

Jos IFK ja Pelicans napsivat pudotuspeleissä voittoja vuorotellen, Santala pääsisi takaisin kaukaloon vielä puolivälierien kuudennessa ja seitsemännessä pelissä. Lahtelaisten ylivoiman jatkuessa hyökkääjä kärsisi loput pelikiellostaan ensi kaudella.

IFK ja Pelicans kohtaavat lauantaina puolivälierien toisessa ottelussa Helsingissä. Lahtelaiset voittivat ensimmäisen kamppailun 6–0.

– Eräpallo on Pelicansille, tänään on meidän mahdollisuutemme ottaa kiinnitys, Salmelainen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat