HIFK:n voittokulku jatkui lopputärinästä huolimatta, TPS:n synkkyys syveni ulosajojen sävyttämänä – näin Liigassa rynnittiin lauantaina

Tämä Vesalaisen osuma jäi HIFK:n voittomaaliksi.

Jääkiekon SM-liigassa paineltiin täyttä höyryä seitsemällä paikkakunnalla lauantai-illan kunniaksi. HIFK oli lähellä sössiä neljän maalin johtonsa, mutta piti pintansa. TPS syöksyi jo viiden ottelun tappioputkeen.

Helsingissä IFK nappasi jo neljännen voittonsa putkeen, kun KalPa kaatui 5–4 maali-iloittelussa. Kuopiolaiset tekivät ottelusta jännitysnäytelmän. HIFK karkasi jo 5–1-johtoon päätöserässä, mutta vieraat kuroivat aina maalin päähän.

Katso Vesalaisen voittomaaliksi jäänyt osuma pääkuvan videolta.

HIFK:n Kristian Vesalainen nakutti tehot 2+1. KalPan kolmen ottelun voittoputki katkesi. HIFK on runkosarjassa sijalla 12. KalPa kuudentena.

Oulussa isot ovet kävivät

Oulussa Kärpät ja TPS pelasivat kolmannen kerran vastakkain tällä kaudella. TPS johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta Kärpät kipusi varsinaisella peliajalla joka kerta tasoihin.

Värikäs ottelu piti sisällään myös kaksi ulosajoa toisessa erässä. TPS:n Pavol Skalicky ja Niklas Arell ajettiin suihkuun, Skalicky päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Arell polvitaklauksen seurauksena. Turkulaisten Scott Kosmachuk iski kaksi osumaa.

TPS:n slovakkihyökkääjän ilta päättyy kesken kaiken – tuomio päätaklauksesta on tyly 1:27
Pavol Skalickyn ilta päättyi tähän taklaukseen.

Kärppien Arttu Hyry ratkaisi ottelun lopulta jatkoajan toisella minuutilla upealla soolollaan. Hyry tinttasi kiekon aivan yläkulmaan. Kärpät katkaisi kahden ottelun tappiokierteensä 4–3-voitolla. TPS puolestaan hävisi jo viidennen kerran peräkkäin.

JYPin toinen erä ei riittänyt

JYP shokeerasi hyvin Jyväskylässä startannutta Tapparaa. Kirvesrinnat johtivat avauserän jälkeen 2–0, mutta kotijoukkue kipusi 3–2-johtoon toisessa erässä. Robert Rooba kunnostautui tehopistein 1+2.

JYP tasoittaa Tapparaa vastaan – Jussi Tapolan haasto meni metsään

Tappara tasoitti ottelun Geoff Plattin osumalla. Ratkaisu saatin lopulta jatkoerässä, kun Niko Ojamäki tinttasi hurjalla laukauksellaan kiekon verkkoon 4–3-voiton merkiksi. Tappara on toisena, Lukko johtaa neljä pistettä enemmän keränneenä. JYP on yhdestoista.