Hevonen villiintyi keskellä mielenosoitusta Lontoossa: Selässä ollut poliisi löi päänsä ja loukkaantui vakavasti – hurja video leviää somessa

Mielenosoituksia mustien oikeuksien puolesta ja Yhdysvalloissa poliisiväkivallan vuoksi kuolleen George Floydin muistolle on järjestetty ympäri maailman. Lontoossa mielenosoituksissa nähtiin myös levottomuuksia.

Ainakin 14 poliisia loukkaantui ja saman verran ihmisiä pidätettiin mielenosoituksissa nähdyissä levottomuuksissa lauantaina, kertoo Sky News. Pääosin mielenosoitukset sujuivat kuitenkin rauhallisesti.

Rauhattominta oli Britannian pääministerin virka-asunnon ulkopuolella Downing Streetillä, johon poliisi saapui sankoin joukoin rauhoittamaan tilannetta. Tunnelma äityi kuitenkin pahimmillaan väkivaltaiseksi, ja poliisia kohti heitettiin BBC:n mukaan esineitä ja jopa ilotulitteita.

Katso artikkelin videolta hurja tilanne, jossa poliisihevonen juoksee villisti ihmisjoukossa!

Yksi poliiseista loukkaantui, kun poliisihevonen villiintyi väkijoukossa ja sen selässä ollut poliisi putosi rajun näköisesti maahan.

Poliisi putosi hevosen selästä

Sosiaalisessa mediassa leviävissä videoissa näkyy, kuinka pillastunut hevonen lähtee laukalle keskellä ihmisjoukkoa. Hevosen kyydissä oleva ratsupoliisi lyö päänsä liikennevalotolppaan ja putoaa hevosen selästä rajun näköisesti maahan.

Suur-Lontoon poliisin mukaan naispoliisi vietiin sairaalaan. Hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia, mutta ne ovat vakavia. Myös pillastunut hevonen sai vammoja tilanteessa.

Mielenosoituksia nähtiin myös muissa Britannian kaupungeissa, kuten Manchesterissa, Cardiffissa, Leicesterissa ja Sheffieldissa. Protestien taustalla on 46-vuotiaan tummaihoisen George Floydin kuolema poliisin pidätyksen jälkeen Minneapolisissa, Yhdysvalloissa vajaat kaksi viikkoa sitten.

Lue myös:

    Uusimmat