Mainos

Hevonen auttoi traumatisoitunutta veteraania löytämään elämän tarkoituksen – nyt mies omistaa 17 hevosta: "Olin valmis riistämään oman henkeni"

1:19

Itsemurha-ajatusten kanssa painiva veteraani löysi elämälleen tarkoituksen. Hän perusti hevostilan auttaakseen kaltaisiaan ja heidän perheitään.

Yhdysvaltain armeijan veteraani Sam Rhodes paini itsemurha-ajatusten ja traumaperäisen stressihäiriön kanssa. Apua mies sai odottamattomalta taholta, kun hän ryhtyi viettämään aikaa tytärpuolensa hevosen kanssa, uutisoi CNN.

Video: Entinen sotilas sai apua itsetuhoisiin ajatuksiin työstä hevosten parissa.

Rhodes palveli useita kertoja Irakissa ja eläköityi 29 armeijavuoden jälkeen. Hän kertoo olleensa ylpeä saadessaan puolustaa maataan. Sota oli kuitenkin jättänyt mieheen jälkensä.

– On monia syitä, miksi emme saa nukuttua öisin, Rhodes kertoo.

Samalla Irakista tuli paikka, jossa Rhodes tiesi pärjäävänsä. Siksi aika palvelusten välillä tuntui toisinaan piinaavalta. Näinä aikoina Rhodesilla oli vaikeuksia nukkua ja sopeutua. Hän sitoi itsensä sänkyyn, jottei kävelisi unissaan.

Elämällä oli viimein tarkoitus

Vuonna 2005 Rhodes sai diagnoosin traumaperäisestä stressihäiriöstä. Tila johti lopulta itsetuhoisiin ajatuksiin, eikä hän kokenut terapiasta olevan apua.

– Minulla oli ase ja olin valmis viemään oman henkeni, Rhodes sanoo.

Rhodes ryhtyi tekemään askareita tytärpuolensa hevosen parissa, kuten siivoamaan tallia ja korjaamaan aitaa. Hänen mielentilassaan tapahtui yhtäkkiä täyskäännös. Mies koki viimein, että elämällä oli tarkoitus.

Vaisto käski auttamaan myös muita

Tämä innosti Rhodesia perustamaan vuonna 2008 oman voittoa tavoittelemattoman hevostilan veteraaneja ja heidän perheitään varten. Erityisesti perheet ovat saaneet apua tilan ympärille muodostuneesta yhteisöstä.

– Ihmiset voivat tulla tänne varsinkin vaikeina aikoina ja ikään kuin unohtaa, mitä maailmassa todella on meneillään, kertoo tilalla säännöllisesti vieraileva Michael Christensen.

17 hevosen tila, kokopäivätyö ja vapaaehtoistyö ovat antaneet Rhodesin elämään kaivattua rakennetta ja rutiinia. Vaikka se ei ole parantanut miestä täysin, antavat tilalla vierailevat perheet hänelle voimaa jatkaa eteenpäin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja