Mainos

Heta Ravolainen-Rinne paljastaa uutuuskirjassa, millaisia kommelluksia tunnetun aviomiehen sukunimi toi mukanaan: "Karmeampaa monsterinimeä ei voi olla"

36:11
Katso videolta, kuinka Antti Rinne kertoi uutuuskirjastaan kirjan julkistustilaisuudessa.

Juuri julkaistussa Antti Rinne – Koko tarina -elämänkerrassa vaimo Heta Ravolainen-Rinne paljastaa, että hänen miehensä sukunimi on ollut toisinaan taakka.

Ravolainen-Rinne pohtii kirjassa hänen miehensä nimeä, joka on tullut ihmisille tutuksi niin ammattiyhdistysliikkeessä kuin politiikassakin. Naimisiin mennessä vuonna 2008 täytyi pohtia, millä sukunimellä jatkaa. 

– Karmeampaa monsterinimeä kuin Ravolainen-Rinne ei voi olla, mutta en halunnut luopua nimestäni, Ravolainen kertoo kirjassa.

Heta Rinne puolestaan kuulosti hänestä vanhalta Suomi-filmin naisen nimeltä. Ravolainen päätti siis pitää myös oman sukunimensä, mikä osaltaan vaikutti siihen, ettei häntä yhdistetty aviomieheensä.

Antti Rinne on pitkään vaikuttanut ammattiyhdistysliikkeessä, ja Ravolaiselle se aiheutti toisinaan sattumuksia.

– Kun luottamusmiehenä neuvottelin sopimuksia työntantajan kanssa, eräskin kirosi Rinteen neuvottelemia sopimuksia, Ravolainen paljastaa.

– Nieleskelin siinä, että kuinkahan pitkälle jaksan kuunnella.

Ei halua tulla määritetyksi "Rinteen vaimoksi"

Kun Rinteestä tuli SDP:n puheenjohtaja ja puolueen kannatus alkoi nousta kohisten ennen eduskuntavaaleja, Ravolainen-Rinne huomasi tulevansa määritetyksi aviomiehensä kautta. 

Ja siihen loppuu Hetan huumorintaju, kirjassa kerrotaan. Savu alkoi sihistä korvista, kun kerran eräs henkilö uteli, millaiset sukkahousut demarijohtajan vaimolla on jalassaan. 

– Olen aina ollut oma itseni, mutta nyt minua määritellään ulkopuolelta toisen ihmisen kautta, Ravolainen-Rinne kertoo.

– Onneksi kavereiden lapset sanovat nähdessään Antin telkkarissa, että "tuolla on se Hetan mies".

Sukuhaara päättyy

Kirjassa todetaan, että Ravolaisen sukuhaara päättyy Hetaan. Hän sairastaa kohdun limakalvon sirottumatautia eli endometrioosia, joka on johtanut myös lapsettomuuteen. 

Suhteen alussa he yrittivät lasta pitkään. 

– Toivo ja epätoivo vuorottelivat hoitokerrasta toiseen, Antti Rinne sanoo kirjassa.

Kirjassa todetaan perheen kertovan lapsettomuudesta avoimesti, jotta he voisivat rohkaista ihmisiä kohtaamaan vaikeita asioita pystypäin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja