Mainos

Herkkuja kertakäyttögrillillä

Kertakäyttögrilli kulkee mukana pienessä tilassa, pakkaus pitää sisällään kaiken tarvittavan ja siitä on helppoa hankkiutua eroon ruokailun jälkeen. Muistakaa kuitenkin kärsivällinen sytytys ja hiilloksen odottelu, asiaan kuuluva varovaisuus ja grillin tehokas sammutus!

Kokonainen kana grillissä (4 annosta)

  • 1 kokonainen kana tai broileri
  • suolaa ja pippuria
  • valkosipulin kynsiä
  • 1 sitruuna viipaleina
  • tuoretta timjamia (ja rakuunaa)
  • currya
  • voita

Laita broilerin sisälle pari nokaretta voita, valkosipulin kynsiä, sitruunaviipaleita ja timjamin (sekä rakuunan) oksia sekä suolaa ja pippuria. Hiero linnun pintaan suolaa, pippuria sekä currya. Sido linnun siivet ja koivet hyvin kiinni ja grillaa sen pinnat kauttaaltaan kiinni. Grillaile broileria sitten välillä käännellen 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä ettei se pala. Kanaa voi valella marinadilla tai grillikastikkeella kypsymisen aikana.

Foliossa grillattua siikaa (4 annosta)

  • 1 kokonainen siika
  • 2 kevätsipulia hienonnettuna
  • 3-4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 keitettyä kananmunaa haarukalla hienonnettuna
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan mehu

Sekoita kaikki ainekset tuorejuustoon ja ohenna sitä tarvittaessa kermalla tai vedellä. Hiero kalan pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria sekä sitruunamehua. Täytä kala tuorejuustotäytteellä ja kiinnitä vatsa esim. varras- tai cocktailtikulla. Paketoi kala voipaperista ja foliosta tehtyyn nyyttiin ja purista nyyttiin vielä sitruunamehua. Sulje paketti ja grillaa kala kypsäksi noin 15 minuuttia.

Grillattua ananasta ja rommilientä (4 annosta)

  • 1 kpl tuore ananas
  • 1 l vettä
  • 150 g sokeria
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 3 kpl neilikkaa
  • 4 kpl tähtianista
  • 1 dl tummaa rommia
  • 100 g sokeria
  • 50 g voita

Kuori ananas. Mittaa kaikki aineet kattilaan (paitsi 100 g sokeria ja 50 g voita) ja kiehauta liemi. Paahda 100 g sokeria pannulla ja lisää voi. Pyörittele ananasta seoksessa ja laita se sitten mausteliemeen marinoitumaan miedolla lämmöllä noin 20 minuutiksi. Jäähdytä ananas liemessään. Grillaa ananas kauniin kullan keltaiseksi ja valele sitä grillauksen aikana rommiliemellä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.