Heräätkö joka yö samaan aikaan? Tästä se voi kertoa

Vääränlainen ruokavalio tai mielen ongelmat voivat olla syynä siihen, miksi heräilet joka yö samoihin aikoihin. 

Ihmiskeholla on omia sisäisiä mekanismeja ja kelloja, jotka ohjaavat elimistön toimintaa. Kiinalainen lääketiede uskoo, että erilaiset energiat ohjaavat ihmiskehon elinten toimintaa 24 tunnin syklissä. Jos siis heräät joka yö samaan aikaan, se voi mukaan olla merkki siitä, että kehosi luonnollinen tasapaino on jollain tapaa häiriintynyt. Syynä tähän voivat olla niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin liittyvät ongelmat. 

Seuraavassa on listaus heräämisajoista ja syistä, joihin nämä kyseiset heräämisajat voivat viitata kiinalaisen lääketieteen mukaan.

Kello 21–23

Tämä on aika, jolloin elimistön hormonitoiminta ja entsyymitasapaino palautuvat. Nämä ovat yhteydessä myös aineenvaihduntaan ja hormoneihin, joten jos heräät alkuyöstä tai sinulla on vaikeuksia nukahtaa, se saattaa johtua huonosta ruokavaliosta tai liian raskaasta ateriasta. Muita syitä voivat olla ahdistus tai seuraavan päivän töiden murehtiminen.

Kello 23–01

Yin-energia muuttuu yang-energiaksi tässä vaiheessa, joten herääminen juuri tähän kellonaikaan voi johtua tilanteesta, johon olet juuttunut itsesi kanssa. Kun ratkaiset mieltä painavan ongelmasi, elimistösi pääsee takaisin tasapainoon ja uniongelmasi häviävät.

Herääminen tähän aikaan voi johtua myös sappirakon kyvyttömyydestä hajottaa epäterveellistä rasvaa.

Kello 01–03

Kiinalaisen lääketieteen mukaan herääminen alkuyöstä voi johtua negatiivisista tunteista, kuten turhautumisesta tai vihasta. Tämä on myös aikaa, jolloin kehosi pyrkii puhdistautumaan, joten kyse voi olla myös maksaan liittyvistä ongelmista.

Kello 03–05

Jos heräät tässä unen vaiheessa, mielessäsi saattaa olla surua. Erilaiset hengitystekniikat saattavat hyödyttää surun valtaamaa mieltä, joten ne kannattaa opetella valmiiksi.

Herääminen tähän aikaan saattaa myös olla merkki herkkyydestä epätavallisia ääniä kohtaan, palelusta tai selkounista.

Kello 05–07

Tähän aikaan paksusuoli on erittäin aktiivisena; se hajottaa myrkkyjä ja pyrkii poistamaan ne kehosta. Jos heräät tähän aikaan, se voi johtua huonolaatuisesta ravinnosta tai liian myöhäiseksi venyneestä ateriasta.

Lähde: Highperspectives 

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja