Henrik Fisker julkaisee uuden superauton Detroitin autonäyttelyssä

Kerroimme Elokuussa Henrik Fiskerin aikeista rakentaa uusi urheiluauto ja nyt muotoiluguru on raottanut hieman lisää esirippua Autoblog-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Auton nimeksi tulee The Force 1 ja kyseessä erittäin suorituskykyinen urheiluauto. Tarkkoja teholukuja Fisker ei suostunut vielä kertomaan, mutta mainitsi, että moottori on yksi kaikkien aikojen tehokkaimpia vapaastihengittäviä voimanlähteitä. Jotain osviittaa antanee se, että tällä hetkellä tehokkain vaparimoottori on Aston Martin Vulcanissa, jonka V12-moottori tuottaa 800 hevosvoimaa. Teho välitetään takapyörille asiakkaan valinnan mukaan joko perinteisellä manuaalilla tai jonkin tyyppisellä automaatilla.

– Uskon markkinoilla olevan tilaa joka päiväseen käyttöön sopivalla autolla, jossa yhdistyvät parhaat rataominaisuudet ja ylellisen urheiluauton piirteisiin, mainitsee Fisker.

Auton suunnitteluun on osallistunut nimeltä mainitsematon tunnettu amerikkalainen kilpakuljettaja, ja muotoilusta on vastannut luonnollisesti herra Fisker itse. Muotoilugurun tunnetuimpia tuotoksia ovat aikaisemmin muun muassa Aston Martin DB9 ja BMW Z8.

Auto esitellään yleisölle Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa ja tuotannon on tarkoitus alkaa huhtikuussa 2016. Autoja tehdään ainoastaan rajoitettu 50 kappaleen erä ja hinnat alkavat alle 300 000 dollarista.

Jutun kuvassa Fisker Karma, joka oli Teknavilla testissä muutama vuosi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat