Mainos

Henna Niemistö kuollut

Ars Fennica -palkinnon perustaja Henna Niemistö on kuollut.

Helsinki, 24.6. (STT) Taiteen tukija ja keräilijä Henna Niemistö kuoli tänään Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen. Hän perusti vuonna 1990 yhdessä puolisonsa Pertti Niemistön kanssa kuvataidesäätiön, joka jakaa vuosittain Ars Fennican, Suomen suurimman kansainvälisen kuvataidepalkinnon.

Henna Niemistö syntyi vuonna 1933 Viipurissa. Valt. maisteriksi hän valmistui vuonna 1964. Niemistö toimi mm. Hämeen perunan suunnittelujohtajana vuosina 1959-84 ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 1960-84 sekä Suomen Suunto Groupin hallituksen puheenjohtajana vuosina 1981-90.

Hän toimi useissa luottamustehtävissä kuten Savonlinnan oopperajuhlien hallintoneuvoston jäsenenä ja Taidetta Espooseen ry:n puheenjohtajana. Hän oli myös Lastenpsykiatrian tutkimussäätiön neuvottelukunnan jäsen. Henna Niemistö oli Kuvataidesäätiö Ars Fennican puheenjohtaja. Hän oli myös säätiön edustajana mukana palkinnon saajaehdokkaat nimenneissä lautakunnissa.

Henna ja Pertti (1931-1999) Niemistö olivat tunnettuja nykytaiteen keräilijöitä ja edistäjiä maassamme. Heidän nykytaiteen kokoelmansa on sijoitettu Hämeenlinnan taidemuseoon.

Henna Niemistö palkittiin Suomen Leijonan I luokan ritarimerkillä. Hänet valittiin myös Vuoden nykytaiteen ystäväksi vuonna 1996 ja samana vuonna hän sai kuvanveistotaiteen hyväksi tekemästään työstä Pro Sculptura -mitalin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.