"Henkilökohtainen helvetti" – NHL-seuran työntekijät ajautuivat ahdinkoon: miljardööriomistaja seisoo tumput suorina, Tuukka Rask ja kumppanit astuivat esiin

Boston Bruins on ainoa NHL-seura, joka ei ole vieläkään lupautunut korvaamaan kauden keskeytymisestä aiheutuvia ansiomenetyksiä niille, jotka työskentelevät sen ottelutapahtumissa osa-aikaisina työntekijöinä.

NHL tiedotti kauden 2019–2020 keskeytymisestä reilu viikko sitten, torstaina 12. maaliskuuta. Tuon jälkeen 30 seuraa 31:stä on ilmoittanut maksavansa osa-aikaisille työntekijöilleen palkkaa tai muita korvauksia, vaikka varsinaista työtä ei olekaan tarjolla.

Bruins on ainoa poikkeus, ja seuran omistava miljardööri Jeremy Jacobs on saanut vitkuttelustaan ihmisten vihat niskaansa. Jacobs omistaa yrityksensä Delaware Northin kautta myös seuran kotiareenan TD Gardenin.

Bruinsin toimettomuutta vain alleviivaa se, että samassa hallissa vuokralla oleva NBA-seura Boston Celtics on ilmoittanut kompensoivansa omien työntekijöidensä ansiomenetyksiä.

Bruins julkaisi heti kauden keskeydyttyä tiedotteen, jossa se lupasi kertoa lisätietoa osa-aikaisten työntekijöiden tilanteesta "tulevina päivinä", mutta tätä lisätietoa ei ole saatu vielä tänäkään päivänä.

Osa TD Gardenin työntekijöistä alkaa olla epätoivoisia.

– Tämä kokemus on ollut kuin henkilökohtainen helvetti. Päiväni kuluvat miettiessäni sitä, miten maksan laskut. Suurin pelkoni on se, että joudun taas kodittomaksi, eräs hallin ravintolassa tarjoilijana työskentelevä henkilö sanoi Boston Heraldille.

Asetelma herättää voimakkaita tunteita, sillä vastakkain ovat pienituloiset työntekijät ja Jacobs, 80, joka löytyy Forbes-lehden tuoreimmalta miljardöörit-listalta sijalta 631. Hänen ja hänen perheensä omaisuudeksi arvioidaan noin 3,5–4 miljardia USA:n dollaria.

Jopa Massachusettsin osavaltion oikeusministeri Maura Healey on vedonnut Jacobsiin, että tämä toimisi mahdollisimman pikaisesti.

– Haluan heidän astuvan esiin ja tekevän jotain työntekijöidensä eteen. Kaikki muut joukkueet ovat toimineet niin, joko maksaneet täyden palkan tai sitoutuneet auttamaan työntekijöidensä asuinkustannuksissa. Haluan Bruinsin toimivan nyt heti, Healey sanoi Heraldin mukaan.

Seurajohdon seistessä tumput suorina paikalliset ihmiset ovat ottaneet asiat omiin käsinsä. GoFundMe-sivustolla aloitetussa rahankeräyksessä on saatu kasaan reilun 30 000 dollarin potti työntekijöiden auttamiseksi. Monet Bruinsin pelaajat, muiden muassa Tuukka Rask, ovat osallistuneet keräykseen 1000 dollarin henkilökohtaisella lahjoituksella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja