Helsinkiin kaavaillun city-Ikean ensimmäiset havainnekuvat julki: Moottoritien päälle suunnitellun tavaratalon yhteyteen liiketiloja ja hotelli – "Sinisestä laatikosta ei ole kysymys"

Tälle alueelle kaavaillaan Ikeaa 1:06

Helsingin ydinkeskustan läheisyyteen Koivusaareen suunnitteilla olevan city-Ikean ensimmäiset havainnekuvat ovat valmistuneet.

Katso yllä olevalta videolta, millaiselle paikalle Ikeaa suunnitellaan Koivusaaressa!

Suomen ensimmäinen niin sanottu city-Ikea poikkeaa huomattavasti aiemmin rakennetuista Ikea-tavarataloista.

– Perinteisestä sinisestä laatikosta ei ole kysymys, kertoo Ikea Suomen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö.

Nyt julkaistujen havainnekuvien mukaan city-Ikea näyttää enemmänkin kauppakeskukselta kuin huonekaluliikkeeltä.

Julkisivussa on paljon ikkunapinta-alaa ja rakennuksen värityksessä on huomioitu ympäröivä luonto. Pilviön mukaan materiaalivalinnoissa on pohdittu energiaratkaisuja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Selvitysvaihe kesken

Nyt tavaratalon selvitysvaihe ja suunnittelutyö ovat menossa, ja Helsingin kaupunki aloittaa asemakaavaprosessin ensi vuoden puolella.

– Sen jälkeen tehdään päätökset toteutuksesta. Lopullinen ratkaisu riippuu kaavaprosessista ja koko maankäytöstä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Puolet pienempi kuin Vantaan Ikea

City-Ikean pinta-alaksi on suunniteltu noin 15 000 neliötä, mikä on yli puolet pienempi kuin esimerkiksi Vantaan Ikea-tavaratalo.

Pilviön mukaan merkittävin ero on siinä, ettei Koivusaaren Ikeassa tule olemaan itsepalveluvarastoa, jolloin suurempia tuotteita ei saa heti mukaansa.

– Isommat tuotteet ovat meidän jakelupisteissä, mistä asiakas voi ne noutaa tai ne toimitetaan, mihin asiakas haluaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Samaan yhteyteen liike- ja toimistotiloja sekä hotelli

Tavaratalon yhteyteen on suunniteltu liike- ja toimistotiloja sekä hotellia. Pilviön mukaan palveluina voisi olla esimerkiksi kioskeja ja ruokakauppa. Palvelutarpeista on tarkoitus kysyä alueen asukkailta.

Kaupungin myöntämän suunnitteluvarauksen kokonaispinta-ala on 15 145 neliömetriä. Lopullisen rakennuksen koko voi vielä vaihtua suunnitelmien edetessä.

Rakennus sijoittuu osin Koivusaaren läpi kulkevan Länsiväylän päälle. Tavaratalon läheisyydessä kulkee risteävästi myös toinen katu.

– Kaavassa siihen on piirretty Koivusaaren puistotie, joka yhdistää etelä- ja pohjoispuolen.

Havainnekuvista kertoi ensin Lauttasaari-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat