Helsingin poliisipäällikkö avaa uutta ilmiötä: Iso porukka kulkee ryhmässä ja koskettelee naisia

Helsingin poliisin poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo, että poliisille on jo syksyllä tullut viestejä lukuisista ulkomaalaisten tekemistä aggressiivisista lähestymisyrityksistä Helsingissä.

Hänen mukaansa asiasta ovat viestittäneet muun muassa Aseman lapset ja Kansalaistori. Aapio avasi näin Helsingin poliisin viimeaikaisia lausuntoja uudesta seksuaalirikosilmiöstä.

– Iso porukka miehiä kulkee tuolla ryhmässä ja koskettelee naisia. Minun mielestäni se on uusi ilmiö. Puhutaan 30-50 ihmisen ryhmistä. Tarvitaan 50 poliisia, että semmoinen porukka saadaan poistettua paikalta, kun on päihtymystä ja kieliongelmia, Aapio sanoi STT:lle.

Aapion mukaan yksittäisiä aggressiivisia tapauksia on ollut aiemmin, mutta asia on syksyllä muodostunut sen verran laajamittaisemmaksi, että voidaan puhua jo ilmiöstä. Hän sanoo poliisin olevan huolestunut etenkin ensi kesästä ja ottavan asian puheeksi vastaanottokeskuksissa.

– Myös vanhempien kanssa pitää keskustella, koska veikkaan että osa näistä alaikäisistäkin naisista on tässä toiminnassa provosoimassakin. Täytyy selvittää, miten tämä oikein näiden ulkomaalaistenkin näkökulmasta menee.

Poliisipäällikkö myöntää, että poliisi on uuden edessä.

– On vähän erilainen tilanne tuoda esille huolta kuin kertoa, kuinka monta rikosta tai tehtävää poliisilla on tähän liittyen. Tämä liittyy myös radikalisoitumiseen. On olemassa ilmiöitä ja trendejä ja niihin pitää varautua ennakolta, eikä vasta sitten, kun ne ovat käsissä. 

Uusi rikosilmoitus 

Helsingin poliisi on tehnyt uuden rikosilmoituksen Senaatintorin uudenvuoden aaton ahdistelutapauksista järjestyksenvalvojien tekemien havaintojen perusteella. Kyseessä on yksi ilmoitus, joka voi sisältää useita tekoja. Aiemmin poliisi on tehnyt kaksi rikosilmoitusta uudenvuoden juhlien tapahtumista.

– Nyt yritetään selvittää, kuinka monta tapausta siellä on ollut. Tämmöistä on kuitenkin tapahtunut ja alaikäisten ahdistelusta on meidän käsityksemme mukaan ollut kyse, joten asia täytyy selvittää. 

 

Lue myös:

    Uusimmat