Mainos

Helsingin poliisilla kaksi täysin pimeää katoamista: Toiveet aika pienet

Saku Inomaan ja Birgitta Silanderin katoamistapaukset ovat poliisille mysteerejä.

Saku Inomaasta on tehty viimeinen havainto viime vuoden toukokuussa, jolloin hän jäi pois linja-autopysäkillä Tervakoskella. Inomaa oli matkalla mökiltään Hämeenlinnan Rimmilästä kotiinsa Helsinkiin.

– Häntä etsittiin alueelta syksyllä tuloksetta. Olemme puhuttaneet laajasti myös hänen ystäväpiiriään, mutta sekään ei ole tuonut juttuun vastausta. Tietysti, kun katoamisesta on noin kauan, niin toiveet hänen löytymisestään kunnossa ovat aika pienet, tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisista kertoo.

Omaiset uskovat Inomaan jääneen bussista pois kesken matkan ajoittain häntä vaivanneen paniikkikohtauksen takia. Poliisin mukaan Inomaa jäi pois linja-autosta yllättäen.

   Saku Inomaan tuntomerkit:

– ikä 40 vuotta
– pituus noin 175 cm
– vartaloltaan hoikka
– paino noin  75 kg
– silmät siniset
– vasemmassa silmässä ruskea täplä
– tummanruskeat hiukset

Katoamishetkellä yllä musta takki ja musta huppari. Tummat housut. Kaulassa mustavalkoinen ns. palestiinalaishuivi. Mukana musta reppu.

Havainnot kadonneesta virka-aikana numeroon 0295 475 355, virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295 417 915 tai sähköpostiosoitteeseen: vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

– Osa matkustajista oli jo jäänyt pysäkille, kun Inomaa oli viime tingassa noussut pystyyn ja kävellyt autosta ulos, Kruskopf sanoo.

Kampaaja ei saapunut töihin

Toinen Helsingin poliisilla oleva pimeä katoamistapaus koskee Birgitta Silanderia.

Kampaajana työskentelevä Silander oli sopinut katoamispäivänään 24. elokuuta tapaavansa työkaverinsa yhteisellä työpaikalla. Hänen oli tarkoitus saapua kampaamolle kello 15. Häntä ei kuitenkaan koskaan kuulunut.

Birgitta Siljanderin tuntomerkit:
- ikä 65 vuotta
- pituus n. 165 cm
- normaalipainoinen
- vaaleahkot ja samalla hieman punertavat lyhyet hiukset
Katoamishetken vaatetuksesta ei ole varmuutta.
Mahdolliset havainnot kadonneesta pyydetään virka-aikana klo 8 - 16 puhelinnumeroon 0295 475 382, virka-ajan ulkopuolella puhelinnumeroon 0295 41 7935 tai sähköpostiosoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Myöhemmin toisella paikkakunnalla asuva miesystävä teki Silanderista katoamisilmoituksen.

Silanderista saatiin muutamia silminnäkijähavaintoja pian sen jälkeen, kun poliisi tiedotti kuvan kanssa katoamisesta. Mikään näistä vihjeistä ei kuitenkaan tuonut lopullista ratkaisua katoamiselle.

– Eri asia tietenkin on, miten hyvin ihmisvilinässä toisiin ihmisiin kiinnitetään huomiota, Kruskopf toteaa.

Poliisi on myös puhuttanut laajasti Silanderin omaisia, tuttavia, asiakkaita ja työkaveria.

Viimeisen kerran Silanderin matkapuhelin paikantui kello 17 Kampin ja Tennispalatsin ympäristössä olevaan tukiasemaan Pohjoiselle Rautatienkadulle, jonka läheisyydessä myös Silanderin kampaamo sijaitsee. Siihen jäljet loppuvat.

Kumpaankaan katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi pyytää edelleen havaintoja sekä Saku Inomaahan että Birgitta Silanderiin liittyen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.