Mainos

Helsingin julman metsämuilutuksen uhrin sisar kertoo poikkeuksellisesta rikoksesta: ”En ole vihainen – olen surullinen, että joku voi tehdä toiselle noin”

0:41
Helsingin julman metsämuilutuksen uhrin sisar kertoo poikkeuksellisesta teosta.

Helsingissä viime vuoden lopulla tapahtuneen julman metsämuilutuksen uhrin sisar Noora Toiviainen kertoo illan Rikospaikka-ohjelmassa, millä tavalla poikkeuksellinen rikos on koskettanut myös uhrin lähipiiriä.

– En ole ollut vihainen enkä katkera tekijälle. Eniten olen surullinen siitä, että joku voi tehdä toiselle noin. Toivon, että tekijä ymmärtää, kuinka laajaa joukkoa ihmisiä teko koskettaa, Toiviainen sanoo ohjelman haastattelussa.

Törkeä vapaudenriisto tapahtui 17.-20. marraskuuta 2018 Helsingissä.

20-vuotias tekijä pakotti väkivallalla uhaten 22-vuotiaan uhrin mukaansa Itäkeskuksessa sijaitsevasta asunnosta, josta he kävelivät Myllypuroon. Uhrilla ei ollut jalassaan edes kenkiä eikä yllään ulkovaatteita.

Myllypurosta uhri kuljetettiin ensin Malmille ja sitten Paloheinän ulkoilualueelle. Hänet pakotettiin metsään, sidottiin puuhun vain käsien varaan ja suu peitettiin teipillä.

Uhri virui pimeässä metsässä puolitoista vuorokautta vähissä vaatteissa lämpötilan ollessa vain 0–7 astetta. Tekijä haki uhrin metsästä, mutta muilutus jatkui muualla.

Teon motiivina oli velka.

– Jokaisella ihmisellä on oikeus koskemattomuuteen. Ei ole mitään syytä, joka oikeuttaisi tekemään tuollaista, Toiviainen sanoo.

Käräjäoikeus tuomitsi tekijän muun muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä 4 vuoden 2 kuukauden vankeuteen.

Oikeuden mukaan teko osoitti raakuutta ja julmuutta. Tätä osoittivat pahoinpitelyn pitkä kesto, moninainen epäinhimillinen toteuttamistapa ja siihen liittyvä uhkailu.

Toiviaisen koko haastattelu Rikospaikassa 22.35 MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja