MTV Uutiset paikalla: Runkovesiputki vaurioitui katuremontissa Helsingin Hämeentiellä – katu lainehti ja Hakaniemen kauppahalliin tulvi vettä

2:18
MTV Uutiset paikalla tulvivalla Hämeentiellä

Helsingin Hämeentie tulvi tiistaina illalla vedestä runkovesiputken takia.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jari Lempinen kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on iso putkirikko Hämeentiellä Hakaniemen kauppahallin ja Neljännen linjan välillä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen putkirikosta seitsemän aikaan tiistai-iltana.

MTV Uutisten toimittaja Mikael Mikkonen kertoo, että paikalla oli pelastuslaitos ja poliisi. Viranomaiset tekivät töitä veden leviämisen estämiseksi. 

Lempisen arvioi, että putkirikko on saanut alkunsa Hämeentien peruskorjaustyömaalla.

– Uskoisin, että tietyömaalla on tapahtunut vahinko kaivurikoneelle ja rikkonut runkoputken Hämeentieltä, Lempinen kertoo.

Lempinen kertoi puoli yhdeksän aikoihin illalla, että vedentulo on todennäköisesti saatu loppumaan. Pelastuslaitos kartottaa, millaisia vahinkoja vuoto on aiheuttanut lähialueen kiinteistöille.

Lempisen mukaan vettä on mennyt paljon Hakaniemen kauppahallin kellariin. Halli on parhaillaan remontissa.

– Kauppahallin kellarissa on kaikkein pahiten vettä, Lempinen toteaa.

0:24

Liikenne on poikki kokonaan Hakaniemen kauppahallin kohdalta Neljännelle linjalle asti. Poliisi ohjaa liikennettä.

Helsingin seudun liikenne HSL:n häiriöpäivystyksen mukaan putkirikko ei vaikuta joukkoliikenteeseen merkittävästi. Osa bussilinjoista joutuu käyttämään lyhyttä kiertoreittiä, mutta yhtään pysäkkiä ei kuitenkaan jää välistä. Ainakaan toistaiseksi putkirikko ei vaikuta myöskään metron kulkemiseen.

0:39

Lempisen mukaan Hämeentielle ei voida päästää linja-autoja tai muita raskaita ajoneuvoja, ennen kuin veden aiheuttamat mahdolliset vahingot saadaan kartotettua.

– Tässä vaiheessa ei tiedetä yhtään, miten vesi on syönyt maaperää asfaltin alta, Lempinen sanoo.

Vedentulossa lähialueen taloihin voi olla katkoja, tiedottaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tiedottaa lähialueen asukkaille.

Hämeentiellä on meneillään parhaillaan suuri peruskorjaus. Remontissa uusitaan myös kadun alla kulkevat vesiputket. Työt alkoivat maaliskuun alussa.

Samalla alueella tulvi edellisen kerran muutama viikko sitten, kun vesivahinko nosti vedet Harjutorille Helsinginkadun ja Pengerkadun ympäristössä. Vettä tulvi jopa 15 rakennukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja