Kallion jättimäinen vesivahinko ennakoitua suurempi – sortumisvaaran mahdollisuutta tutkittiin

Poliisi ohjasi jalankulkijoita pois vesivahinkoalueelta mahdollisen sortumisvaaran vuoksi. Nyt poliisi tiedottaa, että alueella ei ole sortumisvaaraa.

Paikan päällä ollut MTV Uutisten toimittaja Jessica Helaskoski kertoi, että pelastuslaitos testasi maata Helsinginkadulla sortumavaaran vuoksi. Viranomaiset kehottavat välttämään liikkumista alueella.

– Virtaava vesi on saanut maa-ainesta liikkumaan niin siinä saattaa olla jonkinnäköistä sortumavaaraa, kommentoi palomestari Joonatan Suosalo MTV Uutisille.

Nyt Helsingin poliisi tiedottaa Twitterissä, että vesivahinkopaikalla ei pelastuslaitokselta saadun tiedon mukaan ole sortumisvaaraa.

Vahinkoalueella Harjutorin Helsinginkadun ja Pengerkadun ympäristössä kiinteistöjen sähkönjakelu jouduttu osittain sulkemaan. Vettä on tulvinut vesivahingon vuoksi kadulle ja usean rakennuksen kellareihin. 

– Kellarin sähkötilojen takia sähköt on osassa kiinteistöjä jouduttu laittamaan poikki, eli käytännössä asunnot ovat sähköttömiä, kertoo palomestari Suosalo. 

Vesivahinko on vielä ennakoitua suurempi ja on ilmennyt, että vettä on kadun lisäksi ainakin kahdeksan rakennuksen kellarissa, kertoo pelastuslaitos.

Liikennehäiriö Harjutorin ympäristössä jatkuu. Pysäköityjä ajoneuvoja joudutaan siirtämään etäämmälle lisävahinkojen estämiseksi.

Päivitetty 23.3.2019 klo 14:22. Juttua täydennetty ja päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat