Helpot vinkit: Näin saat painon putoamaan nopeammin

Junnaako aineenvaihduntasi paikoillaan? Pienet asiat pitkin päivää tehtynä pitävät aineenvaihdunnan vauhdissa aamusta iltaan.

Kokeile seuraavia helppoja keinoja, joilla saat aineenvaihdunnan tehostumaan ja kalorit palamaan!

Syö näitä

Hedelmien, vihannesten ja täysjyvän sitkeä koostumus saavat suun työskentelemään kovemmin. Tämä voi lisätä kalorien kulutusta jopa kymmenellä prosentilla. Suuren kuitumäärän sulattamiseen menee myös enemmän energiaa. Syö nämä ruoat sellaisinaan ja kokonaisina, jotta saat kaiken irti niiden aineenvaihduntaa piristävistä vaikutuksista.

Vähärasvaista proteiinia

Myös proteiinin sulattamiseen menee enemmän energiaa, mutta olosi on silti kylläinen. Varmista siis, että jokainen ateriasi ja välipalasi sisältää proteiinia.

Punnerruksia

Jos mahdollista, tee 20–50 punnerrusta ennen jokaista ateriaa ja välipalaa. Erään tutkimuksen mukaan pienet, parin minuutin liikuntahetket voivat nimittäin johtaa siihen, että elimistö kuluttaa jopa 200 ylimääräistä kaloria päivän mittaan.

Vihreää teetä tai vettä

Vihreä tee sisältää katekiini-nimistä antioksidanttia, joka piristää lepoaineenvaihduntaa neljällä prosentilla. Koko päivän mittaan se tekee yhteensä noin 80 kaloria. Jos vihreä tee ei maistu, juo vettä välttääksesi aineenvaihduntaa hidastavan nestehukan.

Rauhoitu

Stressi saattaa johtaa runsaskaloristen välipalojen naposteluun, mutta se voi myös hidastaa aineenvaihduntaa. Onkin siis tärkeää, että pidät taukoja kiireisen päivän keskellä. Jos työskentelet työpöydän ääressä, kannattaa tehdä vaikka viiden minuutin nopeita kävelylenkkejä, sillä tutkimusten mukaan yli tunnin jatkuva istuminen vähentää kaloreita polttavia entsyymejä jopa 90 prosentilla.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat