Mainos

Helmen Netiketti

Helmi-keskustelupalsta on palvelu Helmi-sivuston lukijoille. Sen tärkein tehtävä on tarjota mahdollisuus keskustella Helmi-sivustolla julkaistujen artikkelien synnyttämistä ajatuksista ja kysymyksistä.

Keskustelun rajat määrittää tämä netiketti, Helmen "sääntökokoelma". Tervetuloa keskustelemaan!

Netiketti:

1. Kirjoitusoikeus

Nimimerkki täytyy ensin rekisteröidä MTV3:n keskustelupalveluun, ennen kuin sitä voi käyttää Helmessä.

Sääntöjen rikkomisesta voi seurata kirjoitusoikeuden menettäminen koko MTV3-keskustelussa.

2. Ikäraja
Helmi on aikuisten naisten kohtauspaikka, jonne myös asiallisesti käyttäytyvät miehet ovat tervetulleita. Helmen alaikäraja on 16 vuotta.

3. Aihepiirit
Noudata kunkin alaosion antamia ohjeita, harjoita hyviä käytöstapoja ja ole kuuliainen Suomen laille. Sijoita oma keskustelunaloituksesi siihen osioon, jonka aihepiiriin kysymyksesi kuuluu. Väärälle alueelle sijoitettu aloitus siirretään oikeaan paikkaan tai poistetaan kokonaan.

Helmen osiot ja niiden käsittelemät aihepiirit ovat:

- Naisen näkökulma.

Yleinen keskustelu ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Puhetta siitä, mikä tänään mietityttää ja kommentointia ajankohtaisiin aiheisiin.

- Ihmissuhteet

Keskustelua oman elämän ihmissuhteista parisuhteessa, kotona, työpaikalla ja ystäväpiirissä. Elämänkokemusten vaihtamista ja vertaistuen hakemista toisilta naisilta.

- Kauneus ja terveys

Puhetta kauneudesta ja siitä, miten siitä huolehditaan. Pukeutumisvinkkien vaihtamista, muodin trendien miettimistä, shoppailukokemusten vaihtamista. Naiseuden ulkoisten piirteiden pohdintaa.Mielipiteennvaihtoa naiseuden fyysisistä ja psyykkisistä piirteistä, mielen ja kehon tasapainosta ja terveydestä. Painonhallintaa, ravintoasioita, liikuntaa ja kuntoilua.

- Henkisyys

Henkisyys-palstalla pyritään etsimään elämästä totuuksia - ja kyseenalaistamaan jo löydettyjä. Kaikki elämän- ja maailmankatsomukset, uskonnot ja aatesuunnat ovat tervetulleita. Kyse on keskustelusta, ei opin levittämisestä eikä saarnaamisesta. Siksi siteeraukset eivät saa olla paria lausetta pitempiä. Myös mystiikka ja rajatieteet kuuluvat henkisyys-palstalle.

- Majatalo

Majatalo on yhteisöllinen paikka, jossa kaikkia pyydetään näyttämään parhaat puolensa. Kaikkinainen ilkeys ja piikittely on Majatalossa kokonaan kiellettyä. Jäsenten väliset kuulumisten vaihtamiset, omien runojen ja vitsien postitus on sallittua vain Majatalossa. Siellä on myös Särkyneiden sydänten majatalo, joka on kaikkien Helmien erityissuojelussa. Älä riko sen rauhaa.

- Seksigurut

Kysymyksiä ja vastauksia seksistä. Seksuaalisuus on oleellinen osa naiseutta. Ole kuitenkin hyvin tarkka ilmaisussasi. Kaikki graafiset kuvaukset ja alatyyliset ilmaisut poistetaan.

- Häät.fi

Kaikki häistä ja rakkaudesta.

4. Mainoskielto
Helmi-keskustelu ei ole kauppapaikka. Mainostaminen, yhteystietojen liittäminen viestiin ja linkit kaupallisille sivustoille ovat keskustelussa kiellettyjä. Helmi-sivuston mainospaikoista kiinnostuneen kannattaa ottaa yhteys myyntiin.

Helmen käyttäminen tutkimustarkoituksiin edellyttää asiasta sopimista etukäteen MTV3:n kanssa.Ylläpitoon saa yhteyden palautelomakkeella.

5. Kunnioitus
Helmessä edellytetään kaikilta keskustelijoilta toisten kohtelemista asiallisesti ja jokaisen oikeutta omaan mielipiteeseen kunnioittaen. Helmessä on myös noudatettava kaikkia Suomen lain julkiselle esiintymiselle asettamia rajoituksia.

Muista myös, että kunnianloukkaus on rikos - myös nettikeskustelussa.

Huutaminen on epäkohteliasta käytöstä myös verkkomaailmassa: älä siis suotta käytä isoja kirjaimia tekstissäsi muualla kuin lauseen ja erisnimen alussa: isot kirjaimet merkitsevät verkossa huutamista.

6. Asiallinen kielenkäyttö
Jos et osaa ilmaista itseäsi ilman voimasanoja, älä tule Helmeen ollenkaan. Täällä kiroiluun on nollatoleranssi, vaikka asiasi olisi kuinka tärkeä. Kirosanoja sisältävät viestit poistetaan.

Ei siis kannata vastata kirosanoja sisältävään tai muuten asiattomaan viestiin, koska kun asiaton viesti poistetaan, sen mukana katoavat kaikki siihen tulleet vastaukset.

7. Hyvän maun rajat
Helmessä keskustellaan avoimesti ja suoraan. Hyvän maun rajoja ei kuitenkaan saa rikkoa. Esimerkiksi seksin graafiset kuvaukset ja kaikki asiattomuudet poistetaan.

8. Copyright
Helmessä suora kopiointi on kokonaan kielletty. Tämä koskee myös kaikkia kaunokirjallisia teoksia. Tällä varmistamme tekijänoikeussäädöksien noudattamisen. Omin sanoin kirjoitettua tekstiä on sitä paitsi paljon mielenkiintoisempaa lukea.

9. Yksityisyyden suoja
Anonyymius mahdollistaa avoimen keskustelun, mutta se myös varmistaa yksityisyyden suojan. Toisesta kirjoittajasta ei Helmessä saa antaa sellaisia tietoja, jotka voisivat paljastaa tämän henkilöllisyyden. Myös oma nimimerkki kannattaa valita sellaiseksi, ettei siitä oma henkilöllisyys paljastu.

10. Vain yksi tunnus
Älä alennu multinikkeilyyn. Jos et pysty seisomaan sanojesi takana, ne kannattaa jättää sanomatta.

Myös muiden nimimerkeillä leikkiminen on kiellettyä. Jos valitset itsellesi nimimerkin, joka muistuttaa liikaa toisen kirjoittajan tunnusta, pidämme sinua imposterina ja poistamme kirjoitusoikeutesi.

11. Ilmapiiri
Helmi tavoittelee ilmapiiriä, jossa jokainen uskaltaa ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa kiusaamisen, syrjinnän tai halveksunnan kohteeksi joutumisesta. Muista, että omalla viestilläsi sinä olet vastuussa Helmen ilmapiiristä. Jos haluat, että sinua ja oikeuksiasi kunnioitetaan, osoita ensin itse kunnioitusta toisille.

Palstaa moderoidaan jälkikäteen, ilmoitusten perusteella. Ole mukana pitämässä Helmi-palstaa korkeatasoisena, ja ilmoita havaitsemasi asiaton tai sääntöjen vastainen viesti kunkin viestin lopussa olevalla "Ilmoita asiaton viesti" -painikkeella. Jos haluat viestisi tavoittavan ylläpidon, lähetä se palautelomakkeella. Ylläpidolle esitetyt kysymykset käsitellään normaalina lukijapalautteena: kaikki palautteet luetaan, mutta kaikkiin ei valitettavasti ehditä henkilökohtaisesti vastaamaan.

Tervetuloa Helmeen keskustelemaan!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.