Heikki Kovalainen: Joulufiilikseni on aika heikko

Hjallis-ohjelman kauden päätösjaksossa lauantaina vieraileva F1-kuljettaja Heikki Kovalainen tunnustaa, että jouluun rauhoittuminen on ollut hänelle lapsesta saakka jonkinlainen kivireki.

F1-kuljettaja Heikki Kovalainen keskustelee lauantaina 21.12. rohkeudesta Hjallis Harkimon talkshown vieraana. Sveitsissä suurimman osan vuodesta asuva mies on saapunut Suomeen joulunviettoon.

– Sveitsi on hyvin samantyylinen maa kuin Suomi. Talvi tosin on huonompi ja ihmisten välinen kanssakäyminen kylmempää. Siellä pidetään huoli omasta reviiristä, mielestäni suomalaiset ovat paljon avoimempia, Kovalainen sanoo.

Joulunpyhiksi mies suuntaa vanhempiensa luokse lapsuudenkotiinsa Suomussalmelle, jonne saapuvat myös miehen sisarukset perheineen. Perheen kanssa vietettävä aika on tervetullutta, vaikka vuoden päättävä juhla itsessään ei olekaan miehelle niitä mieluisimpia.

– Täytyy myöntää, että olen todella huono jouluihminen! Joulu on hyvin pieni tapahtuma minulle, en tykkää edes jouluruoasta. Joulufiilikseni on aika heikko.

Miehen negatiivinen asenne joulunpyhiin juontaa juurensa lapsuusajoista. Menevälle nuorelle kaupungin hiljentyminen monen päivän ajaksi tuotti tuskaa jo silloin.

– Se rauhoittuminen on ollut minulle pienestä asti jonkinlainen kivireki. Kun kaverit menivät koteihinsa, olisin itse halunnut lähteä pelaamaan lätkää tai ajelemaan motskarilla, mies muistelee.

Pohjoisen maisemista on tarkoitus nauttia muutama päivä, jonka aikana Kovalainen toivoo pääsevänsä nauttimaan täysillä kunnon talvesta. Sveitsissä kunnollisista kinoksista kun voi miehen mukaan vain uneksia.

– Toivottavasti pohjoisessa on lunta, niin pääsisin ainakin suksille.

Lue myös:

    Uusimmat