Heikki Kovalaisella epäilyksensä Lewis Hamiltonin kohusiirrosta – heittää ilmoille varoituksen: "Joutuvat nyt koetukselle"

Heikki Kovalainen ei usko, että pelkkä Ferrarin legendaarisuus houkutteli brittimestari Lewis Hamiltonin vaihtamaan tallia.

Formula 1 -maailma sai kuulla helmikuun alussa yhden lajin historian suurimmista siirtouutisista, kun seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin siirto Ferrarille kaudeksi 2025 tuli julki. Jättiuutinen tuli puun takaa, sillä Hamilton oli juuri kesällä tehnyt Mercedeksen kanssa kauteen 2025 ulottuvan sopimuksen.

Julkisuuteen ei tuolloin ollut kerrottu, että sopimus sisälsi option, joka mahdollisti sen purkamisen jo kauden 2024 jälkeen.

Entinen F1-kuljettaja ja Hamiltonin ex-tallitoveri Heikki Kovalainen yllättyi siirtouutisesta. Hän sanoo, ettei ihan purematta niele Hamiltonin selitystä siitä, että taustalla olisi vain halu lopettaa F1-ura legendaarisessa italialaistallissa.

– Se voi olla ihan vilpitön kommentti Hamiltonilta, mutta en usko, että se on ainoa syy ollut. Siinä on taustalla täytynyt olla jotain muuta, Kovalainen sanoo STT:lle.

Kovalaisen mukaan Hamilton on varmasti laskenut tilanteen kuskimarkkinoilla tarkasti.

– Jos on ollut vähänkin vihiä siitä, että välttämättä tämän vuoden Mercedes ei ole ihan super kilpailukykyinen, ja kun Mercedes ei antanut Hamiltonille pitkää sopimusta, Hamilton on voinut haistaa siinä tilanteessa, että Mercedes voi harkita myös hänen vaihtamistaan kauden päätteeksi.

Fokus vielä Mersussa

F1-historian menestyksekkäimmän kuljettajan siirto lajin legendaarisimpaan talliin on tarinana niin herkullinen, ettei se voi olla häilymättä myös kauden 2024 yllä.

Hamilton itse vakuuttaa keskittyvänsä täysillä Mercedeksen menestykseen.

– Tämä luku ei ole vielä päättynyt. Olen yhä sataprosenttisesti keskittynyt tekemään töitä tälle tallille tänä vuonna ja lopettamaan vahvaan suoritukseen, Hamilton sanoi viime viikolla testien jälkeen.

Erityisen kiinnostavaa on nähdä, miten Hamiltonin, 39, ja tallitoveri George Russellin, 26, dynamiikka kehittyy tällä kaudella. Russell on kahtena Mercedes-kautenaan pystynyt panemaan varsin hyvin kampoihin Hamiltonille, mutta viimevuotista Qatarin starttikolaria lukuun ottamatta vastakkainasettelu kahden brittikuskin välillä on tähän asti pysynyt hyvin hallinnassa.

Kovalainen uskoo, että Hamiltonin lähtö tallista voi tehdä tilanteesta Mercedeksen sisällä "räjähdysherkän".

– Nyt kun Hamilton on sieltä lähdössä, hän voi ajatella, että pistetään vielä kerran kaikki peliin, oli tilanne mikä hyvänsä. Ja Russell varmasti ajattelee ihan samalla lailla, että tuo lähtee vuoden päästä pois, nyt ei anneta yhtään enempää tilaa, Kovalainen arvioi.

Hän povaa, että Hamiltonin ja Russellin suhteen lisäksi myös Hamiltonin ja tallipäällikkö Toto Wolffin suhde ja muutenkin tunnelma tallin sisällä voi kiristyä.

– Siinä on paljon sellaisia suhteita tiimin sisällä, jotka joutuvat nyt koetukselle.

Red Bull suosikki

On epätodennäköistä, että sen paremmin Mercedes kuin Ferrarikaan olisivat tällä kaudella mestaruustaistelussa. Red Bull ja Max Verstappen dominoivat viime kautta täydellisesti, kun talli voitti 21 kisaa 22:sta. 

Mikään ei viittaa siihen, ettei Red Bull olisi edelleen joukon nopein auto.

– Talvitesteissä, kun pidempiä vetoja katsoin, Ferrari oli lähimpänä. Mutta Red Bullin tekeminen oli niin vakuuttavaa kautta linjan, että todella vaikeaa se tulee olemaan. En kyllä suoraan sanoen näe, että Maxia kukaan pystyisi vakavasti haastamaan mestaruustaistelussa, Kovalainen analysoi.

Huimaa kuvaa! Huippunopea drone seurasi Max Verstappenia F1-radalla – tähtikuskikin innostui näkemästään 4:16
Huimaa kuvaa! Huippunopea drone seurasi Max Verstappenia F1-radalla – tähtikuskikin innostui näkemästään.

Lue myös:

    Uusimmat