Heidi Hautala Tarja Cronbergin vierailuista Venäjällä: "Paha virhearvio"

Heidi Hautala: Cronberg teki pahan virhearvion 3:52
Katso videolta Heidin Hautalan kommentit Tarja Cronbergin Venäjän seminaarimatkoista

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan (Vihr.) mukaan Tarja Cronberg teki pahan virhearvion ajatellessaan, että tutkijayhteisö olisi Venäjän informaatiovaikuttamisen ulkopuolella. 

Entisen työministerin ja vihreiden puheenjohtajan Tarja Cronbergin vierailut Venäjällä tulivat ilmi Iltalehden julkaistua niistä uutisen maanantaina. Cronberg on vieraillut Ukrainan sodan aikana Venäjällä seminaareissa, jotka on liitetty Kremlin vaikuttamisoperaatioon.

Huomenta Suomessa vieraillut Heidi Hautala muistuttaa, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan kaikille eri rintamilla, joista sota on vain yksi. 

– Venäjä yrittää edistää omaa maailmankuvaansa, jossa hyökkäys Ukrainaan on ikään kuin heille hyväksytty asia, Hautala sanoo. 

Kysymykseen siitä, pitäisikö Venäjän vierailujen suhteen olla nollatoleranssi, Hautala vastaa kehottamalla pohtimaan tapahtuman vierailijajoukkoa. 

– Kysyisin itse testikysymyksen: Onko tapahtumaan kutsuttu yhtäkään Putiniin avoimen kriittisesti suhtautuvaa vierasta?

Hautala pitää todennäköisenä, että Putin-kriitikkoja yleisöstä tuskin löytyisi. 

– Tämä jo kertoo siitä, että se on Kremlin informaatiovaikuttamista, Hautala sanoo. 

Hautala muistuttaa myös, että siitä, kun Tarja Cronberg on ollut mukana vihreiden toiminnassa ja puolueen puheenjohtajana, on aikaa noin 15 vuotta. 

Lue myös:

    Uusimmat