Mainos

Hector: Helismaa-palkinto kannustaa jatkamaan

Lehtikuva/Pekka Sakki

Muusikko Heikki Harma eli Hector on saanut sanoittajille ja viihdetaiteilijoille jaettavan Reino Helismaa -palkinnon. Presidentti Tarja Halonen luovutti 4 000 euron palkinnon Hectorille Työväen sivistysliiton 90-vuotisjuhlatilaisuudessa tänään.

Jäähyväiskiertueensa kaksi vuotta sitten tehnyt Hector aikoo sittenkin jatkaa vielä musisointia.

- Jatkamiseen on monia syitä ja yksi niistä on tämä palkinto. Se on kannustuspalkinto. Tämä ei ole uran loppu. Palkinnosta tuli hyvä mieli ja tunne kunniavelasta, että tästä jatketaan vielä ilman muuta, Hector sanoo MTV3:n haastattelussa.

Hectorilla on myös muita syitä suunnitelmien muuttumiseen.

- Onnettomuudekseni jouduin kamppailemaan pitkään vasemman käteni kanssa, että voinko soittaa. Päätin, että jos joskus vielä pystyn soittamaan, en jää rämpyttämään vain itsekseni.

Helismaan maalaiskuvaus vaikutti hesalaispoikaan

Hector sanoo Reino Helismaan tekstien vaikuttaneen hänen omiin teksteihinsä paljon jo lapsuudesta asti.

- Tällaiselle Helsingissä kasvaneelle kaupunkilaispojalle Helismaan maaseudun ja Suomen luonnon, esimerkiksi Lapin, kuvaus on ollut tärkeä, Hector muistelee.

- Helismaa oli ensisijaisesti satiirikko ja sellainen koen itsekin olevani, vaikka minua pidetään vakavana, sanoo Hector

- Helismaan satiirin kärki ei koskaan kohdistunut jätkään vaan herraan. Se helismaalainen hurtti meininki, se viehättää, Hector pohtii.

"Merkittävä panos"

Reino Helismaan -palkinnon perusteissa sanotaan, että Hector on antanut merkittävän panoksen suomalaiseen laulurunouteen aina 1960-luvulta alkaen. Hänen tekstinsä ulottuvat surumielisyydestä hauskaan kansanomaisuuteen, unohtamatta terävää yhteiskunnallista analyysia. Hector on myös tavoittanut sanoituksissaan Helismaan huumorin.

Reino Helismaa -palkinto jaetaan 3-5 vuoden välein. Edellisen kerran se annettiin vuonna 2004, jolloin tunnustuksen pokkasi Eppu Normaalin solisti Martti Syrjä.

- Olemme molemmat satiirikoita, sanoo Hector MTV3:n haastattelussa (toimittajana Pekka Niemiaho)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.