Hävityksen kauhistus! Ruorijuoppo nukahti ja jyräsi huvimajan Tampereella

Moottoriveneen ruoriin sammunut jyräsi huvimajan maan tasalle 0:35
Tällaista jälkeä rantaan kyntänyt vene jätti jälkeensä.

Mies jätti jälkeensä hävityksen kauhistuksen nukahdettuaan ruoriin ja jyrättyään moottoriveneellä huvimajan lävitse. Tempauksesta tuli miehelle maksettavaksi kallis lasku.

Haveri sattui Tampereen Näsijärvellä viime heinäkuussa. Mies oli lainannut kyseessä olleen moottoriveneen luvatta ottamalla sen avaimet.

Humalassa vesille lähtenyt mies oli torkahtanut moottoriveneen ruoriin. 

Huvimajan läpi rantasaunan seinään

Mies oli ajanut moottorivenettä 1,78 promillen maistissa. Nukahdettuaan hän oli menettänyt veneen hallinnan, jolloin vene ajoi rantaan Aitoniemessä rysähtäen rannassa olleen huvimajan läpi. Veneen matka pysähtyi vasta rantasaunan seinään.

Kiinteistöllä oli ollut onnettomuushetkellä yksi henkilö nukkumassa päärakennuksessa. Hän ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Venettä ajanut mies myönsi rikokset esitutkinnassa.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten hirveän hävityksen vene jälkeensä jätti.

Kymmenien tuhansien lasku

Vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vesiliikennejuopumuksesta ja luvattomasta käytöstä 50 päivän ehdolliseen vankeustuomioon. Sen lisäksi hänet tuomittiin 30 päiväsakon sakkorangaistukseen, joka hänen tuloillaan tarkoittaa 510 euron seuraamusta.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan lähes 6 500 euroa vakuutusyhtiölle sen moottoriveneen omistajalle maksamista korvauksista. 

Kiinteistön omistaneelle yhtiölle hänet tuomittiin korvaamaan yhteensä 32 000 euroa huvimajasta irtaimistoineen, rantasaunan korjauksesta, pihatöistä ja istutuksista sekä edellisten vaatimista suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta syntyneistä kuluista. 

Lisäksi mies joutui maksamaan 1 000 euroa turmassa tuhoutuneista vesiautomaatista, kalastusvälineistä, pihakalusteista ja sähköjohtokelasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa maaliskuussa. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös: 

MTV kokosi vinkit aloittelevalle moottoriveneilijälle – Suomen vesistöissä erityinen vaaranpaikka 1:54
MTV kokosi vinkit aloittelevalle moottoriveneilijälle – Suomen vesistöissä erityinen vaaranpaikka.

 

Lue myös:

    Uusimmat