Mainos

Hautala: En ole aiheuttanut haittaa Finnairille

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) kiistää aiheuttaneensa haittaa Finnairille erouhkauksellaan toimitusjohtaja Mika Vehviläiselle. Hautalan mukaan Vehviläisen olisi pitänyt jättää tehtävänsä, jos häntä vastaan olisi nostettu syyte asuntokauppa-asiassa.

– Mielestäni tapaus oli niin poikkeuksellinen, että pääomistajan tehtävässä minun oli kerrottava kantani, Hautala kertoi Huomenta Suomessa.

Hautala täsmentää, että tapauksesta on tullut Finnairille haittaa salailusta ja myönnetyistä eduista, joiden ei ole haluttu tulevan julkisuuteen.

– Toivon, että keskustelua pörssiyhtiöiden asioista voidaan avartaa, menemättä pörssisalaisuuksiin.

Hautala korostaa, että asuntoetua koskevat asiat voivat olla yksityisiä tavallisissa yrityksissä, mutta ei Finnairin tapaisissa valtionyrityksissä.

Pyyhkeitä Vehviläisen syytekritiikille

Hautala ei pitänyt viisaana Vehviläisen esitutkinnan aikaisia kommentteja, joiden mukaan pelkkä syytteen nostaminen on aiheuttanut haittaa Finnairille.

– Jos on epäiltynä, niin viranomaisten tutkintaan pitää suhtautua nöyrästi. Kenelläkään osapuolella ei ole varaa kyseenalaistaa viranomaisten toimintaa, Hautala muistuttaa.

Hautalan mukaan tapaus ei ole kuitenkaan jättänyt Vehviläistä ”löysään hirteen” Finnairin johdossa.

– Uskon, että hallitus kykenee tukemaan toimitusjohtajaansa. Luotan hallitukseen, jonka kokoonpanoon olen vaikuttanut kenties enemmän kuin yksikään valtion edustaja. Siellä on kompetenttia väkeä, jotka ovat todella pohtineet tätä tapausta.

Ministeriön pohdinnassa on myös aiempaa tarkemmin hallitusjäsenten riippumattomuus. Vehviläisen tapauksessa puhutti asunnon Vehviläiseltä ostaneen Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas, joka toimi myös Finnairin hallituksen puheenjohtajana.

– Tässä on ollut onni onnettomuudessa, ainutlaatuinen tilaisuus saada iso keskustelu aikaan siitä, miten varmistamme, ettei tästä Suomi-klubin pienestä piiristä ole haittaa asioiden tervehenkiselle hoitamiselle, Hautala totesi.

(MTV3)

Katso ministeri Heidi Hautalan haastattelu:(Huomenta Suomi 11.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.