Mainos

Asiantuntija: Eläkejohtajat ulos pörssiyhtiöiden hallituksista

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntokauppa-asia vahvisti keskustelua eläkeyhtiöiden johtajien sidonnaisuuksista pörssiyhtiöihin. Liiketaloustieteen ja laskentatoimen professori Jarmo Leppiniemen mukaan eläkejohtajat eivät saa toimia pörssiyhtiöiden hallituksissa.

– Siitä tulee ristiriitatilanteita, jotka voivat koitua omaa yhtiötä vastaan. Kun hallituksen jäsen myy pörssiyhtiön osakkeita, antaa se negatiivisen signaalin. Myös asuntokaupoista voi tulla vääränlaisia signaaleja ja tulkintoja, Leppiniemi analysoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas toimi Finnairin hallituksen puheenjohtajana, kun Ilmarinen osti Finnairin Vehviläisen asunnon, jonka yhtiö tarjosi myöhemmin takaisin Vehviläiselle työsuhdeasuntona. Leppiniemi kertoi hieman yllättyneensä, ettei tapauksesta nostettu tutkinnan jälkeen syytteitä.

– Arvioin asiaa lehtitiedoilla ja syyttäjä kaikilla tiedoilla, Leppiniemi korostaa.

Leppiniemi kehuu valtion omistajanohjauksesta vastaavan ministerin Heidi Hautalan (vihr.) toimintaa asiassa. Hautala vihjasi Vehviläisen saavan potkut, jos syyte olisi häntä kohtaan nostettu.

– On kohtuullista, että se kerrotaan markkinoille, mitä syytteestä seuraa, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemi toivoo tapauksen muuttavan koko kulttuuria sekä yksityisissä että valtion yrityksissä.

– Hyväksyttävä ja suositeltava käyttäytyminen ei saa alkaa siitä, mistä ei enää tule sakkoa tai vankeutta. Harmaa ja eettinen alue on olemassa, ja se täytyy ymmärtää.

(MTV3)

Katso professori Jarmo Leppiniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 11.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.