Harvardin tutkijat suosittelevat: Tässä tapauksessa seksin aikana tulisi käyttää kasvomaskia

Koronapandemia luo turvaseksille aivan uuden merkityksen. Tuoreen tutkimuksen mukaan seksin aikana tulisi nimittäin käyttää kasvomaskeja.

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan seksin harrastamisessa piilee koronatartunnan riski. Tutkijat suosittelevatkin riskin minimoimiseksi muun muassa kasvomaskin käyttöä, kertoo New York Post.

Annals of Internal Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus järjesti intiimit tilanteet järjestykseen sen mukaan, kuinka todennäköistä kyseisellä tavalla on saada koronavirus kumppanilta. Tutkijat suosittelevat kasvomaskia kaikista riskialtteimpaan seksuaaliseen tilanteeseen eli seksiin sellaisen henkilön kanssa, jonka kanssa ei ole ollut karanteenissa.

Kodin ulkopuolisen henkilön kanssa seksiä harrastaessa tulisi myös välttää suutelua sekä oraali- ja anaaliseksiä. Siemennesteen ja virtsan kanssa ei tulisi olla kosketuksissa. Tutkijat kehottavat käymään suihkussa ennen ja jälkeen aktin sekä puhdistamaan tilat, joissa seksiä on harrastettu.

"Olisi viisasta..."

Mutta tarttuuko korona siemennesteen välityksellä? Viime kuussa julkaistussa kiinalaistutkimuksessa koronatartunnan saaneiden miesten siemennesteestä löytyi merkkejä koronaviruksesta. Tutkijoiden mukaan tarvitaan kuitenkin jatkotutkimusta, jotta voidaan selvittää, tarttuuko virus siltikään sukupuoliteitse. Aiheesta on saatu ristiriitaisia tuloksia, sillä aiemmassa amerikkalais-kiinalaisessa tutkimuksessa positiivisen koronadiagnoosin noin kuukautta aiemmin saaneiden miesten siemennesteestä ei löytynyt koronavirusta. Nyt tuoreessa Harvardin tutkimuksessa todetaankin, että eri tutkimusten ristiriitaisten tulosten valossa olisi hyvä pyrkiä varovaisuuteen. 

– Kunnes tätä ymmärretään paremmin, olisi viisasta pitää siemennestettä mahdollisesti tartuttavana, tutkijat toteavat.

Tutkimuksessa huomautetaan, että vaikka seksi on turvallisempaa karanteenissa yhdessä olleiden välillä, riski se on silloinkin. Jos toinen käy esimerkiksi asioilla ja altistuu virukselle, voi hän tartuttaa sen kumppaniinsa, vaikka olisikin oireeton.

Tutkijoiden mukaan pidättäytyminen seksistä onkin turvallisin vaihtoehto, vaikka he toteavatkin, ettei se monellekaan ole mahdollinen. Toiseksi turvallisin vaihtoehto olisi tutkijoiden mukaan itsetyydytys.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat