New Yorkin terveysviranomaiset julkaisivat seksiohjeistuksen koronavirukseen liittyen: "Toiseksi turvallisin seksikumppani on..."

1:15
Käsien pesu on nyt tärkeää.

Onko seksiä turvallista harrastaa koronaviruspandemian aikana? New Yorkin terveysviranomaiset ovat antaneet oman ohjeistuksensa seksin harrastamiseen.

New Yorkin terveysviranomaiset julkaisivat lauantaina 21. maaliskuuta sivuillaan ohjeistuksen seksin harrastamiselle koronaviruspandemian aikana. Ohjeistuksen tärkein neuvo? Paras ja vaarattomin tapa harrastaa seksiä on itsensä kanssa, kertoo New York Post.

– Olet itse turvallisin seksikumppanisi, ohjeistuksessa lukee.

– Masturbointi ei levitä COVID-19-tautia, etenkään, jos peset kätesi (ja kaikki seksilelut) saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan ennen ja jälkeen.

Vaikka yhdynnän itsessään ei ajatella levittävän koronavirusta, seksiin usein liittyvä suuteleminen sen sijaan levittää sitä tehokkaastikin syljen välityksellä. 

"Toiseksi turvallisin seksikumppani"

Oletettavaa on, etteivät kaikki malta tyytyä itsetyydytykseen pandemiankaan aikana. Ohjeistuksessa on neuvot myös tällaisiin tilanteisiin.

– Toiseksi turvallisin seksikumppani on sellainen, jonka kanssa asut. 

Läheiset välit vain pienen piirin kesken, auttavat estämään COVID-19-taudin leviämistä. Tämä koskee myös seksiä.

Kaikkia omaan talouteen kuulumattomia, ja seksiä heidän kanssaan, tulisi välttää.

Nettideittejä suosivien tulisi pitää taukoa harrastuksestaan. Terveysviranomaisten ohjeistuksessa suositellaan vaihtoehdoiksi videotreffejä, seksiviestejä ja chattihuoneita.

Aiemmin televisiosta tuttu lääkäri Mehmet Oz on suositellut pariskunnille seksiä karanteenin piristykseksi. Ozin mukaan seksi on tilanteessa "paras ratkaisu".

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja