Mainos

Härski huomio telkkarikaupoilta: Televisioiden hinnat nousevat urheilukisojen aikaan

Tilastojen perusteella sekä jääkiekon MM-kisat että jalkapallon EM-kisat nostivat televisioiden hintoja, kertoo Hintaopas.fi.

Hintaopas tutki 50 suosituimman television hintakehitystä yli 400 Suomessa toimivan verkkokaupan valikoimasta. Tämän perusteella huhti-toukokuun aikana televisioiden keskihinta nousi 6,5 prosenttia. Tämä tarkoittaa keskimäärin noin 70 euron kasvua.

– Vanha suomalainen kansanviisaus on, että kansainväliset urheilukisat piristävät televisioiden myyntiä. Halusimme selvittää, miten vähittäiskaupat reagoivat tähän tilanteeseen. Näyttää siltä, että sekä jääkiekon MM-kisoilla että jalkapallon EM-kisoilla on ollut televisioiden hintoja korottava vaikutus, sanoo Suomen toimintoja Norjasta luotsaava Kristen Holt.

Jääkiekon MM-kisat pelattiin Venäjällä 6.-22.5., ja jalkapallon EM-kisat alkoivat 10.6. Ranskassa.

Tarkempi tarkastelu osoittaa, että kevään aikana hinnat ovat olleet korkeimmillaan kisojen ensipäivinä. Jääkiekkokisojen päätyttyä keskihinta* laski selvästi noin kahdeksi viikoksi, kunnes kesäkuun alussa televisioiden hinnat taas rynnistivät ylöspäin.

Otos sisältää vain suosituimmat televisiot ja siksi uusien televisiomallien lanseeraus ei suoraan vaikuta tai vääristä tilastoa.

Gigantti kertoi hiljattain, että erityisesti suurten, yli 65-tuumaisten televisioiden myynti on hurjassa kasvussa. Hintaoppaan mukaan suomalaisten iloksi tämän kokoluokan televisioiden hinnat ovat laskussa.

– Yleisesti ottaen voidaan todeta, että televisio-ostoksille kannattaa lähteä joko hyvissä ajoin ennen urheilukisoja tai vasta niiden jälkeen, Holt toteaa.


Lähde: Hintaopas.fi

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja