Harryn ja Meghanin paljastuskirjasta tihkuu yksityiskohtia: Pari puhui Megxitistä jo ennen häitään!

6:37
Kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä Harryn ja Meghanin lähtö hovista käytännössä tarkoittaa

Elokuussa prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista julkaistavasta paljastuskirjasta on jälleen tihkunut uutta tietoa brittilehdistöön.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pudottivat tammikuussa todellisen uutispommin, kun pari ilmoitti vetäytyvänsä kuninkaallisen perheen eturivistä ja edustustehtävistään. Lopullisesti pari hyvästeli brittihovin maalis-huhtikuun taitteessa ja jätti samalla hyvästit HRH-titteleilleen.

Kevään mittaan on uutisoitu, että Los Angelesiin Kanadan kautta päätyneeltä pariskunnalta on tulossa lähiaikoina paljastuskirja. Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family -nimeä kantavan teoksen on tarkoitus ilmestyä elokuussa.

Kirjan sisällöstä on tihkunut jo paljastuksia brittilehdistöön. Daily Mail ja The Sun kertoivat tällä viikolla, että kirjasta käy ilmi, että pari suunnitteli todellisuudessa lähtöä brittihovista jo ennen häitään, vaikka ilmoituksen spekuloitiin tuoreeltaan tulleen täysin puskista muun muassa kuningatar Elisabetille ja prinssi Charlesille.

– Megxitin siemenet kylvettiin jo ennen kuin he olivat menneet naimisiin. Totuus on se, että Harry oli ollut syvästi onneton jo pidemmän aikaa, nimetön sisäpiirilähde kertoi The Sunille.

– Harry ja Meghan keskustelivat avoimesti aikeistaan lähteä eri suuntaan jo ennen häitään, lisää lähde, jonka mukaan kirjassa tehdään harvinaisen selväksi se, ettei kyseessä ollut pikaistuksissaan tehty päätös.

Paljastus tuli sen jälkeen, kun kirjasta oli jo kerrottu käyvän ilmi, ettei Megxitin taustalla jylläävä voima suinkaan ollut herttuatar Meghan vaan prinssi Harry.

– Sana Megxit on saanut prinssi Harryn raivon partaalle, koska se antaa vaikutelman, että päätös olisi ollut Meghanin, The Sunin lähde sanoo.

Myös teoksen kirjoittajiin lukeutuva Omid Scobie on aiemmin kertonut The Heirt Pod -podcastissa kirjasta. Hänen mukaansa tarinassa on tapahtunut käänteitä, joita edes herttuapari itse ei ole odottanut.

– Projekti alkoi noin kaksi vuotta sitten, ja siihen aikaan on mahtunut käänteitä ja kiemuroita, joita kukaan ei olisi odottanut – tuskin edes Harry ja Meghan itse.

Scobie kertoo tehneensä valtavan työn kirjaprojektin yhteydessä, ja ennakoi, että tiedossa on hyvin kattava teos.

– Olen osallistunut moniin tapahtumiin heidän kanssaan ja puhunut niin monen heidän elämäänsä kuuluvan ihmisen kanssa kuin suinkin mahdollista, joten yksikään kivi ei jää kääntämättä, hän lupailee.

Harry ja Meghan ovat asettuneet toistaiseksi 1-vuotiaan poikansa Archien kanssa vuokrahuvilaan Los Angelesiin. Tuoreeltaan sokki-ilmoituksensa jälkeen perhe oleili Kanadassa.

Pari ilmoitti myös alkavansa maksaa takaisin Frogmore Cottagen remontointiin käytettyjä rahoja, jotka tulivat aikoinaan veronmaksajien pussista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja