Harry ja Meghan aiheuttivat kohun hulppean kotinsa remonttikustannuksilla – parin kerrotaan alkaneen maksaa remonttirahoja takaisin kaikessa hiljaisuudessa

6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se todella tarkoittaa

Kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytyneet Harry ja Meghan joutuvat maksamaan entisestä Frogmore Cottagen kodistaan aiheutuneet julkisin varoin rahoitetut kulut takaisin. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat päätöksestään astua syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan tammikuun alussa ja virallisesti he jättivät hovin taakseen maalis-huhtikuun vaihteessa. Tällä hetkellä herttuapari aloittelee rakentamaan uutta elämäänsä Los Angelesissa, josta he etsivät tällä hetkellä uutta, pysyvää kotia itselleen ja vuoden ikäiselle esikoiselleen Archie Harrisonille.

Vaikka Meghan ja Harry muuttivat Pohjois-Amerikkaan, he aikovat pitää myös Englannin kotinsa, Windsorin linnan lähettyvillä sijaitsevan Frogmore Corragen omistuksessaan. Frogmore Cottage remontoitiin muutaman vuoden sisällä herttuaparille verorahoin. Ilmoittaessaan aikeistaan astua syrjään, Meghan ja Harry kertoivat maksavansa takaisin remontin, joka kustansi brittiläisille veronmaksajille noin 3,4 miljoonaa euroa. Remonttirahat olivat peräisin julkisesta rahoituksesta, jota kuninkaallisen ydinperheen jäsenet käyttävät voidakseen hoitaa virallisia velvollisuuksiaan.

Lähteiden mukaan Harry ja Meghan ovat nyt alkaneet maksaa takaisin kotinsa remonttirahoja. Lähteen mukaan Harryn ja Meghanin kuukausittaiset maksut ovat osa eräänlaista "vuokra-plus" -sopimusta, minkä mukaan he maksavat enemmän kuin mitä kaupallinen korko olisi. Tämä antaa herttuaparille mahdollisuuden maksaa rakennuskustannukset ylimääräisenä. 

– On hiljaisesti järjestetty niin, että pariskunta on alkanut maksaa takaisin kotinsa remonttirahoja viime kuusta lähtien. 

Tiedot siitä, että Meghan ja Harry olisivat aloittaneet Frogmore Cottagen remonttirahojen takaisin maksun on herättänyt epäilyjä siitä, että herttuapari aikoo pitää kiinteistön vastaisuudessa Ison-Britannian kotinaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja