Harri Heliövaara jäi harmittavan lähelle jättiyllätystä Wimbledonissa

Harri Heliövaaran ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspoolin tie nousi pystyyn Wimbledonin tennisturnauksen miesten nelinpelin kolmannella kierroksella. Kroatialaiset Nikola Mektic ja Mate Pavic voittivat ottelun erin 6–4, 7–6 (8–6), 4–6, 2–6, 6–3.

Kroatialaispari voitti Wimbledonin turnauksen nelinpelin viime vuonna ja on tänä vuonna sijoitettu turnauksessa toiseksi. Kroatialaiset voittivat kesäkuussa Queen's Clubin turnauksen loppuottelussa Heliövaaran ja Glasspoolin.

Kroatialaiset veivät ensimmäisen erän 6–4 ja toisen 7–6 tiukan katkaisupelin (8–6) jälkeen. Tämän jälkeen Heliövaara ja Glasspool käänsivät pelin kulun edukseen ja veivät seuraavat kaksi erää 6–4 ja 6–2.

Viides erä mentiin tasatahtia neljänteen peliin asti, jolloin Mektic ja Pavic menivät syötönmurrolla 3–1-johtoon. Tilanteessa 4–2 Heliövaara ja Glasspool kuittasivat syötönmurron ja tulivat tilanteeseen 4–3. Heti seuraavassa syöttövuorossa kroatialaiset mursivat vastustajiensa syötön 5–3-johtoon ja veivät erä- ja otteluvoiton pitämällä oman syöttönsä seuraavassa pelissä.

Ottelu kesti kolme tuntia ja 13 minuuttia.