Hans Välimäki jännittää: Megalomaaniset bileet ja hatun syönti edessä?

Torstaina julkistetaan jälleen vuosittaiset Michelin-tähtiravintolat Pohjoismaissa. Suomen ainoaa kahden Michelin-tähden ravintolaa pyörittävä Hans Välimäki toivoo raadilta positiivista yllätystä.

Torstai on suuri päivä ravintolamaailmassa, kun arvostettu, kansainvälinen Michelin-raati jakaa jälleen vuosittaiset tähtensä menestyneille Eurooppalaisille ravintoloille. Vuonna 2012 suomalaisravintoloiden tähdet pysyivät ennallaan edellisvuodesta: Chez Dominique jatkoi maamme ainoana kahden tähden ravintolana ja yhden tähden arvoisiksi luokiteltiin Demo, Postres, Luomo ja Olo.

Mutta miten käy tänä vuonna? Chez Dominique -ravintolan keittiömestarilla Hans Välimäellä ei ole sen suurempia odotuksia tähtien suhteen. Huippukokin mukaan useampikin ravintola ansaitsisi tänä vuonna raadilta ainakin yhden tähden. Esimerkiksi Välimäki nostaa helsinkiläisravintolat Askin sekä G.W.Sundmansin.

– Eipä noissa tähdissä ole hirveästi muutoksia tapahtunut kymmeneen vuoteen. Tokihan se olisi positiivinen yllätys, jos nyt tapahtuisi. Kolmas tähti Chez Dominiquelle olisi positiivinen yllätys, Välimäki pohtii.

Välimäki lupaa: Megalomaaniset bileet ja hatun syönti, jos tähti tulee

Kolmannen tähden saavuttaminen tarkoittaisi Välimäelle paitsi mainetta ja kunniaa, myös suurien juhlien järjestämistä.

– Siinä vaiheessa lupaan järjestää kyllä megalomaaniset bileet.

Välimäki lupasi jo muutama vuosi sitten syödä hattunsa, jos kolmas tähti ravintolalle Michelin-raadilta siunaantuu. Tämä lupaus on keittiömestarin mukaan edelleen voimassa. Mutta entä jos tulos onkin täysin päinvastainen ja Dominique menettää toisen tähtensä?

– En tiedä, emme ole pohtineet asiaa. Kyllä se tarkoittaisi sitä, että olemme epäonnistuneet pahasti.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat