Katso videopäiväkirja! Hannu oli yksi Viking Gracen 331 matkustajasta – ei ollut nukkunut sekuntiakaan karilleajon jälkeen

1:35
Katso videolta matkustajan taltioimat hetket Viking Gracelta karilleajon jälkeen.

Eilisen Viking Gracen onnettomuuden koki 331 matkustajaa. Laivalla ollut Hannu Alaluusua päätti taltioida videolle hetkiä karilleajon jälkeen.

Hannu Alaluusualla on ollut hurja vuorokausi. MTV Uutiset tavoitti Alaluusuan tänään aamupäivästä, kun hän oli juuri tullut suihkusta. Mies ei ollut nukkunut sekuntiakaan karilleajon jälkeen, sillä laivalla on kuulunut lähes koko ajan kuulutuksia kaiuttimista.

– Tämä informaatio muistuttaa armeijaa. Kauhea kiire johonkin odottamaan sitä, ettei ole kiire mihinkään, sanoo Alaluusua.

Mies muistaa selkeästi hetken, kun laivan pohja jysähti kiinni maahan. Ääni oli kovan jyrinän tapainen.

– Olin viiden metrin päässä kannen ovesta. Ryntäsin ulos selvittämään tilannetta ja huomasin laivan olevan kivikon päällä. Hetken päästä laivalla kuulutettiin, että olimme saaneet pienen pintakosketuksen.

Väsymys näkyy ihmisissä

Karilleajon jälkeen kaikki matkustajat kerättiin kannelle yhdeksän, jossa heille annettiin lisäohjeistuksia. Alaluusuan mukaan ihmiset ottivat tilanteen rauhallisesti, sillä kaikki näkivät laivan olevan turvallisesti maan päällä.

Alaluusua pohdiskelee, että olisi ollut järkevintä liikuttaa ihmisiä pienissä ryhmissä kuin isoissa ryhmissä. Nyt kaikkialla jouduttiin odottelemaan pitkiä aikoja.

– Väsymys näkyy varsinkin vanhemmissa ihmisissä. Mieti nyt, kun kävelykepin kanssa laiva karahtaa karille, niin kyllä siinä voi tulla painajaisia.

Suunnitelmat uusiksi

Alaluusua haluaa kiittää henkilökuntaa hyvästä työstä. Miestä kuitenkin harmittaa tilanne, sillä hänen piti lähteä sunnuntaina uudelleen risteilylle Viking Gracella, mutta nyt se risteily peruuntui.

– Minulla oli tunti aikaa uuden risteilyn alkamiseen. Tarkoituksena oli viedä ostokset autoon ja lähteä uudelle risteilylle.

Alaluusua päätti kuvata videolle eri tilanteita laivalta karilleajon aikana.

– Vanhana toimittajana uutisvainuni heräsi heti ja kuvasin ensimmäiset videot pari minuuttia karilleajon jälkeen, sanoo Alaluusua.

Katso ylhäällä olevalta videolta Hannun videopäiväkirja Viking Gracelta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja