Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon ex-joukkuetoveri kuoli 39-vuotiaana – "Todella huumorintajuinen ja luotettava pelikaveri"

Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon entinen joukkuekaveri, koripalloilija Robert Archibald on kuollut 39-vuotiaana, uutisoi Sports Illustrated.

Archibald edusti Möttölän ja Rannikon kanssa italialaista Scavolini Pesaroa kaudella 2004–2005.

– Todella surullinen uutinen. Robert oli todella huumorintajuinen ja luotettava pelikaveri. Meillä oli todella hauska vuosi kahden suomalaisen ja yhden skotin kesken Italiassa. Pääsimme Euroliigan puolivälieriin tuona vuonna, Möttölä kertasi STT:lle.

Skotlannissa syntyneen Archibaldin kuolinsyystä ei ollut heti tietoa. Hän asui Chicagon esikaupunkialueella Lincoln Parkissa.

– Tapasin Robertin viimeksi viisi vuotta sitten Chicagossa, missä hän oli aloittanut vakuutusbisneksen ja päässyt näin hyvään alkuun uudella urallaan, Möttölä kertoi.

Archibald pelasi Yhdysvaltain yliopistosarjaa Illinois'n yliopistossa, ja Memphis varasi hänet NBA:han 2002. 211-senttisen Archibaldin NBA-ura jäi 44 ottelun mittaiseksi, mutta hän pelasi sen jälkeen kahdeksan kautta Euroopassa. Archibald päätti peliuransa 2012 Lontoon olympialaisiin, joissa hän edusti Britanniaa.

Lue myös:

    Uusimmat