Hangon kopterimysteeri: Festarijärjestäjän mukaan ihmiset pakenivat laskeutuvan aluksen alta, lentäjä kiistää – video näyttää, mihin kopteri laskeutui

0:35
Hangossa tapahtui vaaratilanne helikopterin luvattomasta laskeutumisesta festarialueellle – tältä paikalla näytti

Hangossa tapahtui viime viikonloppuna vaaratilanne, kun helikopteri laskeutui luvatta festivaalialueelle.

Käynnissä oli Hanko Sommarfest -kesäfestivaali. Tuhannet ihmiset nauttivat kesäillasta, eikä ihmisillä ollut huolen häivääkään, mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta.

Taivaalta laskeutui helikopteri festarialueelle. Ihmiset joutuivat siirtymään, jopa pakenemaan laskeutuvan helikopterin alta, festivaalin järjestäjä, Nordic Liven toimitusjohtaja, Tommi Mäki kertoi aiemmin.

Poliisi tutkii lauantai-illan tapahtumia. Rikosylikonstaapeli Fredrik Hulden Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että tilaa – johon helikopteri laskeutui – ei esimerkiksi oltu rajattu tai suljettu tapahtumayleisöltä laskeutumista varten. Tämän vuoksi sekä poliisi että festivaalin järjestäjä epäilevät tilanteen aiheuttaneen vaaraa ihmisille. Välitöntä hengenvaaraa ei kuitenkaan syntynyt, eikä kukaan loukkaantunut.

Festivaalin turvallisuusorganisaatio reagoi tilanteeseen nopeasti. Myös poliisi saapui paikalle selvittämään tilannetta.

Lentäjä luuli luvan olevan kunnossa

Hulden totesi MTV:lle keskiviikkona, ettei poliisi voi vielä kertoa helikopterin omistavaa tahoa. Varsinainen esitutkinta tapauksesta on vielä aloittamatta. Tapahtumankuvaus vaikuttaa vielä hieman ristiriitaiselta.

– Festivaalin turvallisuuspäällikkö on ollut sitä mieltä, että laskeutuminen aiheutti vaaraa rannalla olleille ihmisille. Toisaalta lentäjä oli sitä mieltä, että ranta oli ihmisistä tyhjä laskeutumisen aikana, ja hänellä oli käsitys, että hänellä oli lupa laskeutua rannalle. Esitutkinnan aikana selviää, kun kuulustelut tehty, että mikä on ollut todellinen tilanne paikan päällä, Hulden avaa tapahtumia.

Festarikävijä ihmettelee tilannetta

MTV Uutiset tavoitti festariviikonloppua viettäneen naisen. Hän otti videon tapahtuneesta hetki sen jälkeen, kun kopteri oli laskeutunut rannalle. Näet videon artikkelin alusta.

Nainen ei nähnyt itse laskeutumista, joten hän ei osaa ottaa kantaa siihen, oliko joku vaarassa. Ihmetystä helikopterin saapuminen kuitenkin aiheutti.

– Onko mahdollistakaan, että tämmöinen kopteri saa laskeutua keskelle festareita? nainen kertoo pohtineensa.

– Se oli tavallinen hiekkaranta, ei mitään rajoitteita ympärillä, johon kopteri laskeutui. Sinne olisi päässyt kävelemään kuka vain, siinä ihan vieressä oli baaritiski.

Naisen muistelmien mukaan lavalla oli juuri esiintymässä Lauri Tähkä. Musta kopteri varasti kuitenkin shown huomion.

– Se oli mun mielestä aika noloa, kun kopteri lensi paikalle kesken kaiken vaan. Esiintyjä myös häiriintyi, kun yleisö rupesi katsomaan sitä touhua. Siitä tuli kauhea meteli.

Naisen arvion mukaan kopteri laskeutumispaikka sijaitsi 50–100 metrin päässä massiivisesta festivaaliyleisöstä.

Kyydissä ei julkisuudesta tuttuja henkilöitä

– Mielessä juolahti, että JVG-artistiko sieltä saapuu? nainen pohtii MTV:lle.

Poliisilta kuitenkin kerrotaan, ettei kyydissä ollut julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Tämänhetkisen käsityksen mukaan kopterilla saapui paikalle kolme miestä ja lentäjä. Matkustajat olivat ilmeisesti tavan tallaajia, jotka olivat tulossa viettämään iltaa festivaaleilla hieman näyttävämmällä sisääntulolla.

– Siltä vaikuttaa, että he olivat tulossa festivaalialueelle, rikosylikonstaapeli Hulden kertoo.

Ei festariin liittyvä kopteri

Tilanne sattui iltayhdentoista aikaan. Tapahtuman järjestäjä Mäki kertoo, että kopteri oli yksityishenkilön. Sillä ei ollut mitään tekemistä festivaalin kanssa, eikä se ollut osa festivaalikalustoa.

MTV:n puhuttaman festarikävijän mukaan festarit sujuivat muuten täysin ongelmitta. Hän kiittelee tapahtumajärjestäjän nopeaa reagointia tilanteeseen.

– Järjestäjiä ei voi missään tapauksessa tästä syyttää, että joku yksityishenkilö lähtee pelleilemään helikopterin kanssa, nainen päättää.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ilmailurikkomuksena. Tapauksesta on myös tehty valvontailmoitus Traficomiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja