"Hän sanoi minulle: 'Isä, en näe mitään'” – 8-vuotias poika kuoli yllättäen jalkapallokentälle

1:29

Vasta 8-vuotias yhdysvaltalaispoika, Caleb, kuoli täysin yllättäen kesken jalkapallotreenien vanhempiensa ja kaveriensa silmien edessä. Poika olisi saattanut pelastua, jos saatavilla olisi ollut rytminsiirtolaite.

Katso yllä olevalta videolta, miten lasta kuuluu elvyttää.

Surun murtamat Kristy ja Ryan Ray jakoivat varoittavan tarinansa yhdysvaltalaisella WSAZ-uutiskanavalla. He uskovat, että pojan henki olisi saattanut pelastua, jos hänen terveydentilaansa olisi tutkittu huolellisemmin ja kentän lähistöllä olisi ollut elvytysvälineitä.

– Se oli ihan tavallinen päivä. Kuvaamallani videolla näkyy, kuinka poika harjoittelee maalintekoa kymmenisen minuuttia ennen kuin hänen sydämensä pysähtyi, kertoo Kristy-äiti.

Kesken pallon pelaamisen Caleb kertoi isälleen, ettei voinut hyvin.

– Hän sanoi minulle: ”Isä, en näe mitään.” Hän kaatui ja alkoi kouristella, muistelee Ryan-isä kyynelehtien.

Isä huusi jotakuta soittamaan ambulanssin ja elvytti poikaansa, kunnes ensihoitajat saapuivat. Mitään ei kuitenkaan enää ollut tehtävissä. Poika menehtyi vanhempiensa ja kavereidensa silmien edessä.

Varoitus muille vanhemmille


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pikkupojan kuolema tuli vanhemmille täytenä yllätyksenä. Calebilla oli ollut vauvana sydämen sivuääniä ja pieniä astmakohtauksia. Mikään ei kuitenkaan viitannut siihen, että kuolema vaanisi nurkan takana.

Kristy ja Ryan kehottavatkin muita vanhempia tarkistuttamaan lapsensa terveydentilan lääkärillä, vaikka siihen ei ilmeistä syytä olisi.

Lisäksi esikoisensa menettäneet vanhemmat suosittelevat muita varmistamaan, että rytminsiirtolaite on aina lähettyvillä. Jos elvytysväline olisi löytynyt jalkapalloharjoituksista, olisi Caleb kenties vielä elossa.

Suru koskettaa tuttuja ja tuntemattomia

Jalkapallotreeneissä tapaturmaa todistaneet lapset ovat järkyttyneitä.

– Lapsiraukkojen on yhtä vaikea käsitellä tätä kuin meidänkin, kirjoittaa Calebin isoäiti, Teresa Ray, Facebook-päivityksessään.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Koulun piha-aitaan on Calebin muistoksi kirjailtu pojan nimi. Sydämensä särkenyt perhe on saanut sosiaalisessa mediassa tukea myös tuntemattomilta.

– En tunne teitä, mutta haluan teidän tietävän, että olen vuodattanut kyyneleitä vuoksenne. En voi kuvitella tuskaanne, kirjoittaa eräs nainen Kristy-äidin Facebook-sivuilla.

– En tunne perhettänne, mutta sydämeni on särkynyt menetyksenne johdosta, kirjoittaa toisen pikkupojan äiti.

Lähde: WSAZ, The Charlotte Observer, Facebook

***

6:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja