Hän on Oulun kirvessurmien sankari – nuorukaisen varoitukset sulkivat kaupan, elokuvateatterin ja kirkon

Oululaislukiolainen toimi eilen sankarillisesti Tuiran kaksoissurman tapahtumapaikalla.

18-vuotias Carlos Sunila oli matkalla töihin, kun Tuirassa Tuisku-pubin kohdalla häntä tuli vastaan poliisiauto. Sunila laittoi oman autonsa parkkiin ja meni paikalle.

– Hoitajat ja poliisi menivät kadulla makaavan uhrin luokse ja nähdäkseni he epäilivät ensin, että kyse olisi ollut sairauskohtauksesta.

Pian viranomaiset kuitenkin huomasivat, etteivät uhrin vammat täsmänneet sairauskohtaukseen.

– Kuulin, kuinka ensimmäisenä paikalle tullut poliisi pyysi lisää yksiköitä, koska miestä oli lyöty kirveellä kaulaan. Poliisi puhui isosta haavasta, Sunila kertoi eilen MTV Uutisille.

Poliisi puhutti myös Sunilaa havaintojen toivossa, mutta nuorukainen ei ollut ehtinyt nähdä tekijää.

Pian poliiseja tuli paikalle lisää ja kaikkia sivullisia käskettiin siirtymään sisätiloihin turvaan, sillä erittäin vaarallisena pidetty epäilty oli karussa. Silloin Sunila alkoi toimia: hän juoksi läheiseen elokuvateatteriin ja kauppaan varoittamaan ihmisiä.

Kauppa sulki ovensa siksi aikaa, että paikalle saatiin vartija. Lisäksi Sunila soitti lähellä sijaitsevaan kirkkoon, jotta siellä lukittaisiin ovet. Sunila tiesi, että kirkossa oli alkamassa nuorten ilta.

Pian Sunilakin lähti turvaan omaan autoonsa lukkojen taakse. Sieltä hän kertoi omia havaintojaan muun muassa MTV Uutisille. Hän näki, kuinka kadulla maannut uhri nostettiin ambulanssiin, kuinka poliisi ja sen jälkeen hoitajat menivät pubiin ja kuinka poliisi haravoi lähiseutua rynnäkkökiväärit käsissään.

Välillä juttu piti keskeyttää, kun Sunila avasi autonsa oven ja huusi ohi kulkeville ihmisille vaarasta.

Nuorukainen järkyttyi kovasti kuullessaan, että molemmat paikalle olleet uhrit olivat kuolleet.

Sunilan mukaan hän ei ehtinyt ajatella vaaraa kunnolla kuin vasta jälkeenpäin.

– Tulin paikalle samasta suunnasta, jonne tekijä oli vain hetki sitten lähtenyt. Kyllähän se pisti ajattelemaan. Halusin kuitenkin auttaa, sillä olen huolissani ihmisten välinpitämättömyydestä, Sunila sanoo MTV Uutisten haastattelussa tänään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja